4%-os kamatot kínál a bitcoinra egy német bank

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/05/16/4-eves-kamatot-kinal-a-bitcoinra-egy-nemet-bank

Legyen szó akár a legnagyobb tőzsdék staking szolgáltatásairól, akár a különböző DeFi platformok ajánlatairól, ma már számos lehetőség adott arra, hogy passzív jövedelemre lehessen szert tenni a kriptopénzek letétbe helyezésével. Azoknak, akik már korábban is érdeklődtek az ilyen lehetőségek iránt, de nem bíztak a különböző kriptós szolgáltatókban, most egy német pénzintézet kínálhat alternatívát. A Bitwala…

Ajánlatuk nagyjából a fele annak a kamatnak, mint amit egy decentralizált platformon közvetlenül is elérhetnének a befektetők.

Lehet itt össze lettek keverve a dologok, BTC-re nagyon jó kamatnak számít a 4%, e felett csak a BlockFi ad (6%, viszont semmiféle biztosítással nem rendelkeznek és kiemelik azt is, hogy ne tekints úgy a számládra mint egy megtakarítási számla).
Crypto.com 6%-át nem sorolom ide mert ahhoz a rate-hez venned kell kb. $3000 értékű MCO tokent és 3 hónapra le kell kötnöd a BTC-t, míg a Celsius meg flexible (bármikor kiutalható bünti nélkül) és ad 4%-ot.
Crypto.com flexible rate-je pedig, ha nagyon a Celsiushoz akarjuk hasonlítani, valami 1%.

InLock alap rate 1.77 - 2.55% BTC mennyiségtől függően, ha pedig veszel ILK-t (szitu ugyanaz, mint Crypto.com-nál az MCO-val), mennyiségtől függően változik 2.95 - 4.05% között.

Az hogy fele annyi kamatot adnak mint úgy általánosságban a piacon nem igaz, sőt, ezzel a flexible és kötelezettségmentes (nem kell a rate eléréséhez más tokeneket vásárolgatnod) 4%-al inkább az élvonalban mozognak.
A stable coinokért járó kamatokat ne keverjük ide ha a BTC-ről és annak kamatairól van szó.

3 kedvelés

stabilra mennyit ad az inlock?

A bitwalanál megint él a 30 eur bónusz, vagyis ennyit kapsz ajándékba refkódos regisztrációért. Akit érdekel, írjon privátban, és adok reflinket.

Gyakorlatilag ingyen adnak egy rendes német, eurós bankszámlát bankkártyával, ingyenes SEPA utalással, és a kontón belüli btc és eth váltási lehetőséggel.

Ez pl. arra is jó lehet, hogy a Krakenre vagy más olyan váltóra, amit a Revolut tilt, is tudj ingyenesen eurót küldeni. Revolutról működik a SEPA utalás a Bitwalára, onnan aztán tovább lehet küldeni az eurót tkp. bárhová.

A regisztráció része egy videós verifikáció, úgyhogy legalább alap angol vagy német nyelvtudás szükséges.

Igen, szerintem se rossz az a 4%, ha a többi feltétel nélküli lehetőséghez hasonlítjuk.

Ha jól emlékszem, a Celsiusnál lehet még 7% fölé menni, ha a saját tokenjükben kéred a kamatot. Nem tudom ez mennyire jó ajánlat, pl. egyszerűen és gyorsan btc-re lehet-e váltani ahogy megkapod a (heti?) kifizetést?

@VatosLocos amikor utoljára néztem InLockon 8% körül volt az automatikus kamat USDC-re, ILK lekötéssel gondolom valamivel magasabb. Illetve ott kínálhatod bármilyen kamattal a stabilodat, aztán ha szerencséd van, elviszik hosszabb vagy rövidebb időre. De majd @Simi elmondja, ő itt a leginkább up-to-date lending szakértő :slight_smile:

1 kedvelés

Stabil coin kamatozásánal senki nem beszél wavesről.
Usdn 7-8% a ksmat, decentralizalt tozsde, nem ugy mint crypto, nexo vagy celsius.

Talán azért mert a Waves egy olyan stabléra add pénzt amit “sehol” nem jegyeznek. Jelenleg az ipari standard a lending piacon az USDC és csak utána talán az USDT. Az elsőt mindenki tartja és a lehúzósabbak lending platformok kivételével ingyenese utalható is!

A Bitwala pedig azért a legjobb választás jelenleg mert az egyetlen nemzetközi szinten is mérhető pénzügyi szabályzóknak megfelelő így banki engedéllyel rendelkező átmenet a klasszikus és neobankok között így szvsz a crypto irányban a legbiztonságosabb is, az hogy eltesz kb 3% a Celsiusnál kapható kamatból vagy többet ha még pluszt kap már ezért a biztonságért érthető.

Az összes lendingcég között jelenleg a nexo és celsius adja a legrugalmasabb feltételeket az összes többi kukabuvár - Inlock, Crypo.com, Uphold+CredEarn, stb. a lekötési limitjeivel, csuklóztatásaival egy vicc.
Hosszútávon azt gondolom a fent említett 2 lesz vezető pozicióban vagy a most jövök közül azok aki a rugalmas feltételek + magas kamatok üzleti modellt választja és nem a “kössél le 500 dollárt és majd adunk neked saját coinban +1-2% extra kamatot” modellt. Mert a második csoportnál nem érvényesül csak 50%-ban a kamatos kamat elv csak ezt végig kéne mindenkinek gondolnia.

U.I.: Ha lehetne kérni akkor pls töröljétek már végre az accomat ! Már kértem a support részben, discordon, mivel jelezzem még ? Füstjelekkel ? Morse ? Kézjelek ? vagy … ?

1 kedvelés

Érdekes, sokan meg a crypto.com-ra esküsznek.
Celsiusnál is nem saját tokenben adják a kamatot?
Ott van valamilyen reward celsius token holdolásáért?

Nézd alap felállásban két jelentősen eltérő csoport van a lening oldalak között:

A.) szabad ki és beutalás kb. 8% körül kulmináló alapkamat, ők a rugalmas feltételekben “hisznek” , a stable ki-biutalások is általában elég barátiak vagy zero feevel mennek. Az A. csoport is két markánsan elkülönülő csoportra osztható:

A-1.) Ezek a cégek a saját tokenjeiket a hitelfelvételi oldalon “futtatják” inkább, különböző kedvezményeket adva arra ha valaki abban fizet vissza a felvett hitelt. Plusz a bevételek egy részét osztalék fizető részvény módjára osztják vissza azoknak akik a cég saját tokenjét birtokolja. Ez általában éves fizetés vagyis nem éri meg nagyon stakelni - inkább a hypeal venni , felvenni a “kmatot” majd eladni - ha nem vagy hitel felvevő. Pl.: NEXO

A-2.) Ezek a cégek az előzőhöz hasonlóan vissza osztanak egy részt a nyereségből neked ha birtoklod a tokenjüket de inkább a pozitív irányú diszkriminációban hisznek ezért nem kötöttek le veled a pénzed a tokenjükbe hanem valamilyen “oszatlék emelkedéses” rendszerben “presszinálnak” a több token vételére. Pl.: CELSIUS (itt pl három szint van amivel nő az"osztalék" mértéke és a lendingre kapható kamat.

Az A.) csoportban a lényeg a rugalmasság és a folyamatos flow amit a rugalmasság miatti pénzmozgás add.

A B. csoport a “röghözkötők” csoportja akik akkor adnak neked kedvezményeket kamatban vagy másban - itt már nem játszik a részesedés , vagy ne is játszott vagy ha elérnek egy szintet megszüntetik - ha jelentősebb érsd. általánosan 200 dollár feletti adagot veszel és 3-6 hónapig stakeled az oldalukon. Ezek a cégek ezen felül minden fajta mézes madzaggal húznak be téged pl.: kapsz 50 dollárt ha hozzá csapsz az 50 dollárhoz még 200 dollár és azt stakeled … stb.
pl.: Inlock, crypto.com, stb.

A B. csoportnak a lényeg, hogy röghöz legyél kötve.

Van egy másik játék amit általánosan szinte mindenki játszik : a saját tokenes kamat kifizetés , ez alól jelenleg a nexo a kivétel aki USD ben fizet ki :smiley: ami valamiért USDC lesz :smiley:
A többiek kamatos kamattal hitegetnek stb. de alapjában ha meg is valósul az automatikus kamatos kamat rögön lefelezik a kamatlábat amit a befizette USDC-re kapnál, mert a saját tokenjeikre csak 1/2 kamatot adnak! A másik probléma ezzel , hogy sok token sokszor nehezen eladható , így mire eladod és berakod már legelább 1 hét minimum eltelt.
Ennek a pepipája az Inlock ami kvázi manipulálja a belső piacát ami alapjában elégé inlikvid így szinte nem éri meg usdc ben lendingelt pénz ILK ban kérni a +4-5% kamat bónuszért mert a feekel, eladási szarakodással elmegy a 2x a kamat bónusznak.

A B.) csoport tagjai különböző módokon manipulálják a piacot, pump and dumpal , és saját benfentes kereskedéssel ,stb. A lényeg folyamatosan akciókat , meg hasonlókat hirdetnek amivel megmozgatják a saját tokejiek iránti keresletet és ezeke a hullámokat fölözik le vagyis saját “befektetőik” egy részét fejik le extra profitért. Alá crypto.com ami a 50% coin értékesítési programjának kb 2-3x megkeresi a saját tokejeik, btc - usdt háromszög kereskedésen folyamatosan megelőző időszakban longolva, utáni időszakban shortolva a saját tokejüket. + Nettó hülyének nézik az embert amikor 1 órával az akció zárása elött 75% leigényelt btc mennyiség az elosztás végére kb 1/10 részt ér … nettó átbaszás.

Az összes lending sitot azért nyomják akik nyomják mert érdekükben áll. Ez a Lagarde effektus , akinek nincs BTC je az fujj szar, meg fog dögleni, amint lesz neki azzonnal fujj de jó , ez az , ez kell , mindenki vegye vigye …

U.I.: Ha lehetne kérni akkor pls töröljétek már végre az accomat ! Már kértem a support részben, discordon, mivel jelezzem még ? Füstjelekkel ? Morse ? Kézjelek ? vagy … ?

Miért akarod töröltetni az accodat? Így is kevesen vagyunk…

1 kedvelés

Privben ment a válasz.

U.I.: Ha lehetne kérni akkor pls töröljétek már végre az accomat ! Már kértem a support részben, discordon, mivel jelezzem még ? Füstjelekkel ? Morse ? Kézjelek ? vagy … ?

@VatosLocos Most natúr 7.9%, ILK stake nélkül.
Ha veszel 100K ILK-t és stakeled (kb $200), akkor +1%, ha 1M ILK-t, akkor +2% megy még rá a 7.9%-ra.
Ha a kamat kifizetését nem USDC-ben, hanem ILK-ban kéred, akkor mégtöbb.
De nagyon gyér a volumen, nehéz eladni jó áron, így ezt szerintem csak akkor érdemesebb ha a kamatokból valóban ILK gyűjtése a cél.

1 kedvelés

Szurkolok Csabának, de nem tudom, hogy ilyen vetélytársak mellett komolyan labdába tud-e majd rúgni

1 kedvelés

Választhatsz, hogy miben kéred, és a saját tokenjükben magasabb a kamat. BTC és stabilconoknál kb. +3%.
Ha tartasz CEL tokent, akkor további kamatkedvezményeket kapsz, kölcsönadóként is és felvevőként is.

… rabszolgát csinálnak az emberből ezek a mocskos kapitalisták!! :sweat_smile: :joy: :rofl: :rofl:

Ne azt mondtam, hogy rabszolgát csinálnak belőled mert ezt te választod vagy te eszed meg … csak látható, hogy az üzleti modelben a saját token stabilizációját ilyen "röghözkötéssel " érik el . Nem tudok rá jobb szót és szerintem ez találó.

Az én problémám ezzel annyi, hogy befektetési szempontból jelentősen megnövelik a rizikót és sokkal magasabb usdc befektetésével tudod megfelelően biztosítani.

Pl.: a 200 dollár befektetése esetén egy saját token lefeleződés - pl.: EARN - volt vagy még facebook libra maradvány - azt jelenti, hogy mondjuk egy 8% helyet kapott 2% kamat prémium kitermeléséhez nekem 1 évig 5000 dollárt kellene “lendingelnem” és ekkor leszek 0 -án. Most aki nekem erre azt mondja , hogy ez így jó buszinesz azt csókoltatom de nem tud számolni.

És a crypt.com kivéve hosszú távon én azt látom a tokenek mennek a levesbe … lásd. Inlock nem tudom hány ICO ban vett token tulaj van elragadtatva ? Szerintem CSCS -n kivül … de ezt találja ki mindenki.

A másik, hogy ahogyan már írtam 1000x a saját tokenek nem részvények pedig sokan így tekintettenk rájuk, hogy majd ha befút mekkora sápot húzok rajta … hát nem . Mert pl. Inlock a saját tokenek nincs semmilyen olyan funkciója jelenleg ami indokolná ezt , nem érdekük a ILK ahogy más coinok is egy szar tantusz - aki nem tudná, a telefonba dobott érme, mely adott időegységnyi telefonálás ellenértékét testesíti meg - amivel szolgáltatást lehet vásárolni. Vagyis ahogy 1980 -ban vett tantusz sem érne semmivel sem többet ha lenne, úgy az ILK és a többiek sem fognak.

Persze a CEL, NEXO nál más a helyzet mert ott “részesedést”’ kapsz vagyis várható egy felértékelődés de ez is mérsékelt lesz vagyis jelentős vagy inkább számottevő "hozam " nyereségre nem számolnék velük kapcsolatban sem.

U.I.: Ha lehetne kérni akkor pls töröljétek már végre az accomat ! Már kértem a support részben, discordon, mivel jelezzem még ? Füstjelekkel ? Morse ? Kézjelek ? vagy … ?

Lasan ezek a posztok lesznek a a hattyú dalaim de leírom még mielött végre eltávozok a KA accok közül, hogy a jelenlegi rendszerben az összes lending cég ugyanazt csinálja mid a sok crypto által agyon szarozott és gyülölt bankok :smiley:

Pénzt nyomtat, az összes sajáttokenes tranzakció egy nagyon kétélű fegyver , mert egyrészről “pénzt nyomtat” a cég másfelöl a tokenben benne van egy rendszeresen számítható volatilitás amit maga a token kibocsáltó simán kihasznál hiszen ő látja a walleteket így tudja mire lehet a köv időszakban számolni. vagyis a hullámzásban mindegyik leszopiztatja a saját ügyfeleit … vagy legalábbis annak egy jelentős részét.

A lényeg a lending cég és a maga a szolgáltatás jó de megvannak az achileszei és meg van asaját veszélye egyénre és a közösségre egyaránt. Ma is azt mondom a jövő a centralizált , rögösödött btc köré szerveződő nagy mamut crypto cégek felfejlődése akármennyire ez teljesen - homlok egyenest - szembe megy mindennel amit Satoshi akart vagy inkább azt hisszük, hogy akart.

Mindenki vegye a btc- eth , tartsa átlagoljon ha nagyon akar bukni signálozon , de inkább saját maga kútfejéből építsen protfoliót ne mások tanácsait, szignáljait copyzva. Mert csak így fog látni és nem csak nézni.

U.I.: Ha lehetne kérni akkor pls töröljétek már végre az accomat ! Már kértem a support részben, discordon, mivel jelezzem még ? Füstjelekkel ? Morse ? Kézjelek ? vagy … ?

na csá 1 hét múlva remélem már nem tudok ide írni , előre is köszi.

Nézd Csaba van annyira okos, hogy tudja mindenkit felfalnak a nagyok, ő nem pénzügyi saját birodalmat akar mert ahoz túl későn kezdte és túl öreg, és túl kicsi. Szerintem azt szeretné ha 3-4-5 év múlva jönne egy nagy és azt mondja megveszlek kilóra , mert kell a piacot, a technikát meg a tudásod. Erre megveszi és kicsenget neki 1 milllió dolcsit, Csaba elteszi és örül … a startup vállalkozások 95% nak ez az életútja .

Azért ha valaki nagyot akar kaszálni, akkor nem feltétlenül btct és eth-t vesz, hanem kisebb kapitalizációju altokat is.