A Bitcoin szépen lassan halad a Satoshi által kijelölt úton


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/02/09/a-bitcoin-szepen-lassan-halad-a-satoshi-altal-kijelolt-uton

A Bitcoin létezésének értelmét és hasznosságát sokan a mai napig megkérdőjelezik, ugyanakkor a Satoshi által megálmodott, az emberek közötti (p2p) tranzakciókat lehetővé tévő elektronikus pénz a világ több pontján is kezd a hétköznapok részévé válni. Legalábbis erre enged következtetni egy adatelemző most közzétett analízise, ami a LocalBitcoins statisztikái alapján becsülte meg a kriptopénz jelenlegi, globális…


#2

Valakinek van személyes tapasztalata ezzel a local bitcoinnal?


#3

én is kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok


#4

Tökéletesen szemszélteti, hogy a BTC mire jó, ha az államban nem bízhatunk, akkor képes megmutatni a valódi erejét.

Amúgy Oroszország nem értem miért van a frekventált országok között, azért ott nem eszik olyan forrón a kását, nyugalom van.


#5

Számomra nem furcsa Oroszország és sok közép kelet európai ország.
Ezekben az országokban inkább a jogállamiságban nem bíznak az emberek, tehát a helyi “NER” mindent vihet miatt félnek az emberek.


#6

@Elroi helyettem válaszolt. Mert egy diktatúrában a nép nem bízik az ország bankrendszerében sem. Ha ott rendszerellenes vagy, egy utasításra lenullázzák a számláidat, és még az is lehet, jó esetben csak “munkatáborba” visznek.

Engem az lep meg jobban, hogy Magyarországon ennyire gyatrán teljesít a rendszer, hisz van sok korlátozás, ráadásul félő, hogy ezek a szemetek, OV, és tsai elveszik egy polgár vagyonát.

Ny-E-ban világos a dolog szerény szereplése, hisz a LocalBitcoins-hoz hasonlóan, az összes fiat beutalási rendszer szabad.


#7

Egyetértek @Elroi -al és @Tomi -val , még annyit hozzátennék, hogy a történelmi múlt miatt is a k. eu országok lakói, és oroszország lakói is átéltek pár padláskisöprést és egyéb “jóságot”. És ahogy kezdik megérteni a kriptót, azt, hogy ezt nehezebb elvenni, kezdik a vagyonuk egy részét ebbe invesztálni, mint egy bármikor magaddal vihető, el nem vehető lehetőséget.


#8

Sokan az internethez hasonlítják, azonban kezd kirajzolódni, hogy mindössze egy személyhívó innovációját hordozza. Örök nagy lehetőségként érdektelenségbe fullad.


#9

Irigyelem az ennyi idővel rendelkezőket mint pl. Te.
Időt és fáradságot nem vesz, hogy mindenhova negatív hozzászólásokat írjon. Gondolom a téma nem érdekel ha ennyire szkeptikusan állsz hozzá. A kérdésem csak annyi lenne miért éri meg neked olyan dologgal foglalkoznod ami alapvetően nem érdekel…
Egyébként meg a hasonlatodra reagálva: Ha egy személy hívó innovációt hordozza akkor csak nézd meg mi lett belőle pl. mobil telefonok. Úgyhogy ezt alapul véve elég jó jövő elé áll a piac. Nem mondom, hogy a BTC lesz a végső nyerő mint a telefonoknál is, itt is jön egy olyan fejlesztés ami majd meghozza a piac által kívánt funkciókat stb.


#10

Nem is tudod milyen jó nekem. A téma érdekel, különben nem írnám le a gondolataimat. Azok közül való vagyok, akik időben léptek be, idővel léptek ki. Mostanában pedig remekül kihasználom a trend adta lehetőségeket: a big short… A tehnológiában nem látok nagy lehetőséget, erre bizonyság az elmúlt évtized, a buborék jelenség, az elértéktelenedés. Te hiszed, vagy tudod, hogy mit vársz tőle. Szerintem ennek vége, nem akarok életem végéig várni arra, hogy majd az LN-féle megoldások, segítségével tornásszák fel az árfolyamot csillió dollárokra. Szerintem helye van az én véleményemnek is.


#11

Nézz meg részvény vagy cég életutat vagy elemzést. Láthatod majd, hogy a nagy innovatív cégek is hasonló utat járnak be árfolyam tekintetében. Az innováció miatt nagy érdeklődés utána elkedvetlenedés. Viszont mindig van egy lassabb de újra emelkedés ami megdönti a legelső hype szintjét. Ha semmi értelme nem lenne, a nagy cégek nem próbálnának beállni a sorba. Én inkább azt vallom, érzik a bankok, hogy ez megkerülhetetlen lesz így 2 választásuk van:

  1. neki mennek (amit próbáltak is) és elnyomják csírájában.
    Ennek az a veszélye még jobban megutálják a bankokat (pénzügyi háttérhatalmat) az emberek és újra kiutat fognak keresni.

  2. átveszik az uralmat a technológia felett.
    Szerintem ez zajlik. Vásárolják fel a potenciális kriptókat és tanulmányozzák a technológiát.
    Kifogják találni a nekik megfelelőt és azon a platformon ugyan úgy majd játszák a kis játékaikat, azzal a különbséggel, hogy az emberekben az a tudat lesz, hogy ez transzparens stb.


#12

A kripto pénz, vagy részvény? :wink: