A globális népesség csupán 0,27%-a birtokolhat egy egész bitcoint

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/06/27/a-globalis-nepesseg-csupan-027-a-birtokolhat-egy-egesz-bitcoint

A népszerű kriptopénztőzsde, a Binance saját oktató, illetve kutató platformot üzemeltet, méghozzá Binance Academy néven. Nem titok, hogy a kriptopénzek piacán dolgozó újságírók gyakran merítenek innen, nem véletlenül. A felület nem csupán arculatában, de tartalmában is minőségi, mindig érdekes, izgalmas, nincs ez másképp jelen cikk témája kapcsán sem. A projekt munkatársai érdekességképp közzétettek egy ábrát,…

A számolás alapjában hibázik, de ez nem neked szól András. Ha a Föld teljes lakosságával számolunk, nem csak USD-vel kell figyelembe venni, hanem az összes nemzet “pénzét”. Ez kapásból kb. ×2. Ezen kivűl nem számoltunk az ingatlan-, és ingó vagyonokkal, kötvényekkel, és még ezer más dologgal.

Azért az némiképp összetettebb kalkuláció lenne, persze az sem lehtetlen, egyszer megcsináljuk!

Megnéztem a jelenlegi eloszlás szerint 0,01%-a az emberiségnek az aki rendelkezhet legalább 1 bitcoinnal. Mert ugye most is van aki többet tart mint 1 és esze ágában sincs megválni tőle.

Szóval akinek jelenleg van legalább 1 bitcoinja az a föld lakosságának az 1 tízezredéhez tartozik :+1:
Magyarországon ha a statisztikát nézzük kb 1000-en lehetnek.

És a valóságban ez a szám még kevesebb, mert csak address-szekre lehet szűrni, és egy személyhez több address is tartozik. Szóval inkább százezer emberből van 1 vagy 2 (de max 9), akinek van legalább 1 bitcoinja.

Jó ,ámbár azt is kiszámolhatnák ,hogy az emberiség hány százalékának van akkor 150 gramm befektetési aranya 999,9-es (ennyit ér most 1 Bitcoin),vagy akár 238 gramm 14 Karátos aranya a széfjében otthon.