A medvepiac 5 előnye


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/03/08/a-medvepiac-5-elonye

Már több mint egy éve húzódik a medvék uralma, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben mintha éledezne a piac, még nem dőlhetünk hátra. Úgy tűnik, messze még a vége, bár még mindig sokan vannak, akik szinte vakon hisznek az akár egymillió dolláros BTC árfolyamban is. Függetlenül attól, hogy ez mennyire reális, a jövőnk kétségtelenül fényes,…


#2

A vesztesek diadala:Ez szó szerint igaz!


#3

Remélem így lesz. A családom már most teljesen hülyének néz:)


#4

Engem is hülyének néz mindenki.Azért van már egy-két szempár akik érdeklődve néznek mikor megint elmondok egy-két nagy dolgot a nagyvilág az heti történéseiből.Most kell bevásárolni rendesen.


#5

Még tényleg csak a dolgok felszínét kapirgálom. A kereskedés érdekel, és max az elmélet alapjait olvastam.
Miért mindenki a BTC-re ad 1 millió dolláros és egyéb elszállt értékeket? Mikor vannak már nála jobb, jobban használható, “értelmesebb” coinok, tokenek? Miért nem pl. Monero, Zcash, BNB stb.stb? Tehát azon kívül, hogy a BTC mindennek az öreganyja, mi értelme a többihez képest?


#6

Nem minden a fejlettség. A BTC nagy felhasználói bázissal és ami még fontosabb HITTEL rendelkezik.
A kriptó jelenleg egyenlő a BTC-vel, hiába vannak sokkal fejlettebb elgondolások.
De ott van Litecoin is, ami semmi mást nem csinál mint 8 éve a Bitcoin farvizén evickél.
Szépen megél, talán a BTC után a legtöbb helyen ezt fogadják el, pedig semmi extrát nem tud.


#7

igen az elején mindenki az altokban bízik, ez természetes. aztán később látja, hogy 99%-uk lehúzás és csak kereskedésre jók, nem használja őket senki és így nem lehet 5-10 éves távlatokban ezerkre elmzést készíteni. még btc-re se nagyon, ha a fb, amazon stb úgy dönt, hogy mégis megcsinálják a világpénzt és sikerül nekik, akkor a btc-nek is annyi lehet.


#8

A bányászat jelenlegi “előnyével” vitatkoznék. Jól hangzik, hogy kevesebb a bányász stb., de a lényeg a lényeg.
Azaz: Én sosem bányásztam komolyan csak teszteltem a dolgot 1 videókártyával. A lényeg, hogy mikor jó 1 éve elkezdtem, napi 80 cent volt kb. a bevételem, most meg 10-15 cent lenne.

Szóval annyi bányász nem adta föl, hogy megérné bányászni.
Az viszont megint lehet egy esetleges előny, hogy ha az ember hisz a felfutásban, akkor feltankolja magát videókártyából, de ez több szempontból is kockázatos befektetés. Hiába adnak most mondjuk egy RX 580-as 8 GB-ost már 70 ezer Ft körül (jó egy éve szerintem jóval 200 fölött volt), az ember megveszi, vár a felfutásra, a kártya amortizálódik, fogy a garancia ideje, a technológia, a körülmények változhatnak, szóval még ha lesz is egy bullrun 1-2 éven belül, nem biztos, hogy profitosan tudja eladni az “olcsón” vett kártyákat.

Akkor inkább kriptopénzt vegyünk - az egyszerűbb és letisztultabb - azt gondolom.


#9

Apályra, vagy inkább dagályra váró hal? :smiley:


#10

Én is a kriptóban hiszek és csak azt vásároltam “eddig”.4-5 hónapja ránéztem a bányászatra mit tudnék még kihozni a pénzemből,alapon.Hát elmondom ,hogy az ASIC-ok (és nem a rigek) lehet jobb befektetés ,mint csak a criptó.Itt nem árfolyamon vásárolsz,nem őszülsz meg ,hogy már csak 3/5 ödét éri a coinod.Amit kiszedsz ,Eladod egy jó árfolyamon.Tavaly nyáron sok ASIC napi 150-180 dollárt termelt.Ismétlem NAPI.Egy elég gyenge árfolyam mellett ügyebár.ÉS most egy 10000 dolláros ASIC-ot csak 2000-3000 dollárért már tudsz megvenni.Mikor visszamegy ,majd az árfolyam ,megint visszamennek ,majd az árak.Most kell betárazni.Most csináltam pont egy próba rendelést Franciából.Kedden jön ,ha minden igaz.Tegnap kaptam az sms-t.Ha megjön veszünk párat.Én így látom a bányászatot.


#11

Imádom, mikor az ismerőseimnek erről mesélek, legyenek azok informatikusok, tanárok, biztonsági őrök, akárkik… folyton azt mondják: hamarosan kipukkan a lufi. :smiley:


#12

Mondd nekik, hogy már kipukkadt, de még lepukkant állapotában is 4000 $-t ér a BTC. :sunglasses:
Különben sokan félnek ettől, és sokan ki se mondják, hanem egyszerűen csak távol maradnak a kriptóktól. Nem ismerik, nem bíznak benne. Elfogadják, hogy mi csináljuk, de ők aztán nem.
Én se vagyok 100% biztos abban, hogy nem fognak a kriptók elértéktelenedni – egyzserűen csak nem tartom valószínűnek, és jó eséllyel sokkal többet nyerünk majd előbb-utóbb a dolgon, mint amennyit veszthetünk. Szóval butaságnak tartanám kimaradni a buliból.


#13

Egy ideig legszívfájdítóbb volt, amikor arra gondoltam, hogy miért nem a BTC hajnalán szálltam be a buliba. De ezeket meg kell tanulni elengedni. Követem az ősi szabályt: csak annyi pénzt tegyél kockára, amennyit szívroham nélkül hajlandó vagy elveszíteni. :slight_smile:


#14

Hát igen, az szinte mindenkinek fáj, ha úgy nézi, vagy legalábbis sokaknak.
Sajnos a magam részéről 2015 előtt nem ütötte át a dolog a tudatküszöbömet. Akkor kérdeztem meg valakitől valamelyik fórumon, hogy “Mi az a satoshi?” Így kezdődött az én történetem. :wink: