A USDT már a Tether szerint sem 100%-ban dollárfedezetű


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/03/14/a-usdt-mar-a-tether-szerint-sem-100-ban-dollarfedezetu

A Tether módosította weboldalán a stabil kriptopénz fedezetéről szóló részt. Az új szöveg értelmében minden Tether 100%-ban fedezett a cég tartalékai által. A tartalékot pedig immár hagyományos valuta, pénzeszköz-egyenértékesek (rövid távú, magas likviditású befektetések, amelyek könnyen ismert összegű pénzeszközre válthatók át, és amelyeknél elhanyagolható az értékváltozás kockázata), valamint egyéb eszközök és követelések, például a Tether…


#2

jó hogy már nem vagyunk ezekre rászorulva. max rövid tradelésnél vagy ha gyorsan kell cselekedni 1-2 órát talán még nem túl kockázatos ezekben ülni. shitcoin nyerséget én már btc-ben szoktam realizálni, aztán ha esésre számítok pl wirexen átváltom rendes dollárra vagy beshortolom bitmexen.


#3

Nekem is elmagyarázták a Stablecoinok szerepét, mégsem értettem, ki az aki ilyenbe tesz? Tovább megyek, ki az, aki ebben bízik. Továbbra is remélem, hogy a Stablecoinok mögötti valós fiatok hirtelen örökre eltűnnek. Enélkül úgysem tanulják meg az emberek, hogy hülyeséget csinálnak. Ahogy Locos írja, pont egy perc alatt lehet beváltani szinte bármit bármire.


#4

Igen, de a stabilcoinok használatával nem kell átlépned a FIAT / kripto kaput, ami adózási szempontból lehet kedvező.


#5

Erre való a BTC.


#6

A BTC nem stabil. Hacsak az árfolyamot nézzük, sokkal kevésbé kockázatos USDT-ben tartani a zsét, mint BTC-ben. Nyílván itt nem a színtiszta HODL-ről van szó, hanem arról ha valaki legalább időnként tradel, és mivel 1-2 éves távon elég sokat tud a BTC mozogni, ezért lehet értelme párszor megforgatni a zsét kriptó / stabilabb pénz viszonylatában oda-vissza, még ha csak átlag fél évente is tradel egyet-egyet valaki.