Az Egyesült Államok legnagyobb bankja fogja kezelni a Coinbase és a Gemini számláit

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/05/12/az-egyesult-allamok-legnagyobb-bankja-fogja-kezelni-a-coinbase-es-a-gemini-szamlait

Először semmibe vesznek, utána nevetnek rajtad, majd harcolnak ellened, végül nyersz! – hangzik a híres mondás, ami úgy tűnik 100%-ig bejött, az Egyesült Államok legnagyobb bankjának kriptopénzekkel szemben mutatott viszonyát illetően. Jamie Dimon, a JPMorgan igazgatója 2017. szeptember 12-én a Bitcoint csalásnak nevezte és azt mondta, hogy kirúgna bárkit a bankjából, akiről megtudná, hogy kapcsolatba…

Tempora mutantur.

1 kedvelés

Én akkor most erre úgy reagálok, hogy csinálok egy ütős lecsót :wink:

Egészségedre! :grinning::muscle:

Kösz az ötletet, hétvégén én is azt készítek bográcsban :ok_hand:

Jó volt nosztalgizáni kicsit, visszaemlékezni ezekre a napokra. :smile:
Ez talán még belefért volna:

When I made that ‘stupid statement’ [calling bitcoin a] fraud, my daughter sent me an email saying, ‘Dad, I own two bitcoins,’” Dimon then joked, “My formerly smart daughter."

:rofl:

1 kedvelés

Azért az mindig meglepő számomra kicsit, ha valaki képes nyilvánosan beismerni, hogy már nem ért egyet múltbéli önmaga kijelentéseivel. Kevés ilyen ember van.

1 kedvelés

Attól tartok, Dimon inkább a “profitért bármit” kategória.

Egyértelműen. Csak furcsállom, hogy nincs bullshit meg mellébeszélés :smile:

Nem tudni, van-e, mert nem tudni, mi a bullshit meg mellébeszélés. Mindig azt mondja, ami neki a legtöbb profitot hozza, nem pedig azon töri a fejét, hogy most hazudjon-e vagy ne. Egyszerre lehet bullshit minden, amit mond (mert nem a sajat véleményét mondja, hanem amit a profit megkíván) és semmi (mert nincs is saját véleménye, igy hazudni “se tud”).

Vagyis nem tudhatjuk, valójában mit gondol a kriptóról, változott-e amit gondol vagy egyáltalán gondol-e valamit. Csak azt látjuk belőle, amit nyilatkozik, de azt mindig az üzleti érdekeltségei diktálják.

TL;DR: ha nincs bullshit meg mellébeszélés, az is csak amiatt nincs, mert épp ez szolgálja a legjobban a saját profitját :slight_smile:

1 kedvelés

Vicces, amit írsz, de ugyanakkor elég hihetőnek is tűnik.
Én azért tovább mennék. Leginkább undorodni tudok egy ilyen hozzáállású embertől. :laughing:
Nem kívánok dühöngeni rajta, csak egyszerűen mostantól hívjuk őt hányadéknak. :joy:

A hatalom ugyanis felelősséggel jár, és szerintem aki nem vállalja föl a vele járó felelősséget, az nem méltó arra a hatalomra. Ugyanis egy ilyen szintű embernek már annyi pénze lehet, hogy ha még mindig nagy mértékben a kizárólagos pénzmotiváció szintjén van, miközben tojik a világ többi részére, hogy mit okoz a kijelentéseivel, azt én csak a fenti módon tudom minősíteni. Noha lehet, hogy ez bizonyos mértékig egy korlátolt nézőpont, hiszen nem ismerem ezt az embert közelebbről, és sajnos nem látok a lelke mélyére.

Jó véleményem nincs róla, de leginkább azért, mert a mai pénzügyi rendszert, és annak filozófiáját nagy mértékben elnyomónak tartom, és ezt az embert pedig e rendszer / filozófia egyik fő pribékjének, “helytartójának”.

Mindamellett maga a hír, ami a cikk fő témája, szerintem is jó hír, és pozitív értékkel bír a BTC, vagy akár a kriptovilág elfogadottságát, megítélését tekintve, ill. PR-nak sem utolsó.

Ja és még egy: Egyesek számára talán már közhely is, de valószínű nem ismeri mindenki, és szerintem köthető a cikk témájához:

Ez egy hatalmi, ill. elnyomási alapelv:
“Amit nem tudsz elfojtani, annak állj az élére!”