Binance: élesbe állt a margin trading


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/07/11/binance-elesbe-allt-a-margin-trading

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje ma hajnalban előállt a sokak által várt margin trading lehetőséggel. A margin trading kölcsönvett pénzből való kereskedést jelent. Gyakorlatilag a Binance hitelez neked, amiért kamatot szed. A hitelhez a fedezetet te állod, legfeljebb 3:1 arányban, vagyis egy 1000 dollár értékű kölcsönhöz 333 dollár értékű kriptonak kell a számládon lennie. Ezzel tulajdonképpen…


#2

Köszönjük az ismertetőt! :slight_smile:


#3

Tényleg így kell, külön lépésekben, kézzel felvenni a kölcsönt, majd visszafizetni? Nem automatikusan csinálja a háttérben? Vicces :slight_smile: Ilyet máshol még nem láttam :slight_smile:

Amúgy: “A 300 TRX-et visszafizeted a tőzsdének (Repay) kamatokkal.” -> szerintem itt 200 TRX-et akartál írni.


#4

Valóban bonyolult, de ez talán felfogható egy szűrőként. Aki nem elég megfontolt ahhoz, hogy végig tudjon menni ezeken a lépéseken, azt esetleg érdemes is megvédeni attól, hogy egy gombnyomással elveszítse a teljes tőkéjét, mint mondjuk a forexnél lehetséges.


#5

Nem teljesen vágom. Ha mint a példában, TRX-et akarok shortolni, hogy küldjem a Margin számlámra ha még nincs? Ez a lényege a shortnak. Úgy akarom eladni, hogy nincs a birtokomban. Mit értek félre?


#6

A megjelenés napján nálam nem engedett kölcsönt felvenni anélkül, hogy lett volna abból az adott coinból a margin accomon collateralban. Engem is meglepett. Aztán később újra próbáltam és most már bármelyikből kölcsönad a Binance. Sok infót nem találtam róla meg az is lehet, hogy én néztem be, de úgy tűnik, hogy a long és short leírásnál is kihagyható az 1. pont.


#7

Lesz egy szájbarágós videó ha tisztult a kép?