Bitpanda

Originally published at: https://kriptoakademia.com/exchanges/bitpanda

A Bitpanda egy bécsi székhelyű kripto bróker, mely szolgáltatásaival az Egyesült Királyság és az EU állampolgárait célozza. Szolgáltatásaikat a be- és kifizetési lehetőségek széles választéka, és az egyszerű használat mellett és egy kissé körülményes regisztráció jellemzi. A Bitpandát működtető céget (Coinimal GmbH) 2014-ben hozták létre és ezzel a váltó a régóta működő és megbízható bitcoin…

Azóta - a megnövekedett ügyféligény miatt - már kiegészült a kínálat IOTA-val és Komodoval, továbbá fiat pénzek tekintetében GBP-vel, és CHF-fel. Az oldal amolyan osztrákos, letisztult, felhasználóbarát, és minden eddig feltett kérdésemre másnapra válasz jött. Nagyon kedvesek, jó felület…

A webkamerás élőszavas azonosítás még mindig van? Angolom nem a legjobb, miket kérdeznek?
Neteller befizetés gond nélkül megy?

Még mindig van. Ha nem megy az angol, beszélj németül. Sokat nem kérdeznek. A kamera rögzíti a bedzélgetést, és olyanokat kérnek a lányok, hogy fogd saját kezedbe a személyi igazolvánxodat, diktáld be a számát, forgasd meg függőlegesen, vízszintesen, fordítsd oldalra a fejedet, fordulj vissza, tedd a személyidet az arcod mellé, hogy az arcod, az igazolványképed, annak összes adata olvashatóan látszon… Iyesmik…

Sok helyről mehet befizetés…

Sajna nem sikerült a hitelesítés. Két ügyfelesnél is próbáltam, alapból az emailnél elakadtunk, nem tetszett nekik az angolom…
Esetleg arról infó, hogy neteller bankkártyával lehet valamelyik másik cégnél befizetni?
Vagy simán netellerrel valahol még?

Talán Localbitcoins. Csak állítsd be a netellert mint fizetési módot, a pénznemet meg usd vagy euróra. Elvileg escrow szervízben működik, tehát letétben van a btc amíg a másik fél nem fizet, így nem lehet átverni egymást. (Bevallom online tranzakciókra még nem használtam az oldalt.)

A zárójelben lévő számok közül az első a lebonyolított tranzakciók számát (megbízhatóság) jelöli, a második az átlagos értékelés.

Ezt néztem én is, de idegenkedem ettől…
Sok átverést lehetett hallani. Mindenképpen valami normális cégnél szeretném venni.
Cex.io-ra nem lehet felutalni a Neteller Mastercarddal $-t?
Nem látok semmi elérhetőséget tőlük.

A cex.io-n úgy tudsz kártyával vásárolni, mintha webshop lenne. Semmiféle neteller nem kell hozzá, csak egy visa/mastercard/maestro bankkártya. Cserébe jó nagy a jutalék, asszem olyan 2-3%.

Aha, akkor valószínű engedné a Neteller kártyás befizetést is.
Már csak Neteller oldaláról kellene megtudni, hogy engedi-e, de szerintem nem tiltja a kriptós dolgokat, mivel van BTC befizetés is.
Valóban sok a 2-3%, ez tény.

Üdv! Sikeresen regisztráltam a Bitpandára. Át is “utaltam” ETH-t, azonban nem enged más kriptókat venni. Az azonosítást még nem csináltam meg. Az feltétel ahhoz, hogy mondjuk PAN-t vegyek az ETH-en? Azt értem, hogy a fiat-okhoz kell azonosítani, de nem feltétlenül váltanám át az ETH-et külön fiatba, hogy utána PAN-t vegyek rajta. Előre is köszönöm a segítséget.

Csináld meg az azonosítást végig! Van egy táblázat, hogy milyen szintű azonosításnál milyen jogosultság jár.

Azt hiszem, még nem műkődik a PAN/másik kripto váltása.

2 kedvelés

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1004065.0

2 kedvelés

Köszönöm!

Van egy újfajta hitelesítés, Onfido a neve, itt csak 3 számot kell bemondani és elvileg ennyi a dolog, nem kell cseverészni angolul vagy németül.
Most csináltam meg, remélem elfogadják.
Ha igen, akkor utána kell egy minimum 25 eurós befizetés is, hogy aktiválva legyen a számlám, ezt jól értem?

El is fogadtak, ez gyorsan ment, fel is utaltam 25 eurót, biztos ami biztos.
Jó azért, ha van egy európai belépési utam a kriptókhoz, nem csak a Binance és a Kucoin.
Tapasztalatokat esetleg írhat aki használja a Bitpandát.

3 éve csak és kizárólag Bitpandát használok.

Minden korrekt, minden gyors.

Elakdtál valamiben?

Nem.
Csak kérdeztem.
Hitelesítés sikerült, sokkal egyszerűbb mint régen az ID Now nevű alkalmazással, ahol percekig kellett volna beszélni angolul vagy németül.
Utaltam fel 25 eurót is sepaval, remélem minden gond nélkül odaér.
Ha jól látom olcsóbb mint coinbase.

Rendben megérkezett a sepa átutalás, vettem btc-t, majd ki is utaltam.
Kraken mellett jó alternatíva!

Szia Tomi.
Én Zsolt vagyok és nagyon kezdő.Van Bitpandám és tudnál segíteni abban,hogy mit jelent a Bitpandán a jutalom vagy bónusz ? Van rajta ilyen , és mit kellene csinálnom,ha van ilyen ?
Köszönöm.