Egyetemi kriptovaluta

Sziasztok!

Nem találtam topicot, ahova írhatnám ezt a kérdést, ezért bátorkodtam egyet létrehozni. Jelenleg szakdolgozatot írok a kriptovalutákkal kapcsolatban. Kutatási témám. hogy egy egyetem hogyan, miként egyáltalán érdemes e egy saját kriptovalutát létrehoznia/bevezetnie. Egy kicsit elakadtam a témában, ezért kérem a segítségeteket Mindenféle ötletet, megvalósítást szívesen veszek, vagy egyéb forrásokat, tanulmányokat ezzel kapcsolatban . :slight_smile:

1 kedvelés

Szia,
Hol akadtál el?

A dolgozatom leíró részével megvagyok, a kutatási témám jönne és itt akadtam el már az elején. Gondoltam már ether alapú stable coinra, lehetne egy token amit aztán később átlehet váltani ethereumra vagy fordítva. Eddig jutottam, nem tudom mennyire valid az ötlet, vagy kivitelezhető e, ha igen hogy .

Kivitelezhető, hiszen már több stable coin is létezik az Ethereum-on. A kérdés, hogy mire használnák az egyetem hallgatói, dolgozói ezt a token-t. Miért stable coin és miért nem utility token? Szinte bármi kivitelezhető a megfelelő igény specifikációja alapján.
Ha a Barcelona labdarugó csapatának szurkolóinak is van token-jük, akkor az egyetem hallgatóinak is lehet. Ahogy a szurkolók, úgy a hallgatók is beleszólhatnának az egyetem életébe.
Amúgy nem fogok tudni sajnos segíteni csak okoskodik itt, nem vagyok technikai ember, meg a kirpto világot is csak felszínesen ismerem.

Az én gondolatvitelem szerint például büfében fizetésre, vagy a tanulmány alatt felmerülő költségek mint tantárgy újrafelvételi díj vagy kollégiumi díj befizetése.