Érdemes-e egyáltalán átlagolni?


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/10/21/erdemes-e-egyaltalan-atlagolni

Egy reddit posztot olvastam ma reggel, ami azt fejtegeti, hogy nem érdemes időzíteni a piacot, válasszuk a rendszeres (heti, kétheti, havi, stb) vásárlást kis összegekkel és így jelenleg mindenképp pluszban járunk, még akkor is, ha a 2017-es csúcson, 20 000 dollár közelében szereztük be első bitcoin töredékeinket. A poszthoz a szerző linkelt egy online átlagoló…


#2

Szerintem az átlagolás / egy összegű beszálás nem pro vagy kontra jobb vagy rosszabb hanem befektető személyétől, céljaitól, képességeitől és időráfordítási, profit maximalizálás ignyitől függ.
A sima átlagolás is a kezdőtől a közép haladó - nyugger célú befektetési célokhoz - folyamatosan - nem adott coin pl.: btc maximalista - befektetőknek pszichlógiaileg jobb.
A “fejelet” / “variált” - pontosabban súlyozott - átlagolási stratégiák szerintem már egy nagyobb profit realizálás igény, több idő, és valamive jobb tudás birtkában de még minding a folyamatos befektetés vagy kisebb tapasztalat nagyobb összeg befektetés esetén lehet jó.
A másik ami fontos szerintem kiemelni, hogy még most is 10x emelkedési potenciál ha nem 100x van a btc-ben , pl. ezért ha kivárja az ember és nem határozza meg az időtvát tényleg csak a profit mértékében lesz különbség. + De egy 10x szorzó esetén kb nekem mindegy , hogy a nyereségem: 72k USD vagy 66k USD , elnézést ha valakinek lényeges … de szerintem más befektetésekkel összehasonlítva még mining jobb 2-5 éves időtávon mint bármi más, a lottó nyereményen kivül.

Az egyösszegű nagy volumenő befektetés meg tényleg csak azoknak akik bírják, hogy még jól kivasztott besszálló pontok esetén is 10-20% le föl mozgások lehetnek rövid távon - akár napon belül is - azoknak meg mindegy.
A kis volumen, rövid időtáv esetén meg marad az egysszegű beszállás … az összes nyügjéel , bajával.

Ennek ellenére én azt gondolom, senki nem tud időzíteni , max vissza nézve verheti az e-peent, hogy mekkora király mert az alján szált be , a tetején ki.

+1: Igen így ránézve az átlagoló eszközre elég szomorú képet fest a rendszer 8-9% körül hozamot mutat :frowning:


#3

Egyetértek a 72k vs 66k-ban. Az a kérdés, hogy a mostani ciklusban is marad-e az eddigi trend vagy sem. Ha az aljról esetleg nem lesz meg a nagyságrendnyi növekedés, mint eddig mindig, akkor nem tudom mit hozhat a jövő. A következő egy évben biztosan kiderül.


#4

10k nálam lélektani határ. afölött max tőkeáttétes tradre vennék stop lossal. pl valószínű , hogy ha 20k-t egyszer átverjük akkor hetek alatt megszökkenhet az árfolyam és gyorsan profitot lehetne realizálni. holdra legjobb akkor venni amikor kiegyenesedik a grafikon , pl 6k majd 3k környékén az utóbbi 1 évben. persze ekkor is az járt legjobban aki elhelyezett stoppokoat. most is esélyes, hogy 8 körül egyenesedünk, Én az 1 milliód usd-t nem tartom reálisnak, legalábbis semmiképp a köv. mánia csúcsán. így a nagy részével 50-100 k között tuti kiszállnék.


#5

Az 1 millióhoz be kéne nyelni az aranyat, az ezüstöt, … szerintem sem reális. Ez Mcoffe pr fogása, hogy pozitiv jövőképpel monoteizáljon.

Ahogy néztem ha összeszorzom az összes coint a kitermelésekori értékével és vissza osztom a jelenlegi összes coin számával akkor ennek az értéknek bőven alatta vagyunk jelenlegi is vagyis legalább egy duplázás kell a mosatni árhoz, hogy egálban legyünk. A 20k anno valódi lufi volt, és meg is fizettük az árát keményen. A felezés utáni 2-3 hónap kritikus lesz ha addig nem kezd el a piac szépen felefele korrigálni. Meglátjuk.