Fejessel a mélyvízbe: az INLOCK tokenje bekerült a Liquid kínálatába


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/10/02/fejessel-a-melyvizbe-az-inlock-tokenje-bekerult-a-liquid-kinalataba

Fontos mérföldkőhöz ért a hazai fejlesztésű INLOCK csapata. A kriptopénz alapú kölcsönök felvételére és kihelyezésére lehetőséget adó platform saját tokenje, az ILK bekerült az egyik legnagyobb kriptotőzsde kínálatába. Amint azt néhány nappal ezelőtt a rendelkezésünkre álló információk alapján mi is megtippeltük, a japán Liquid lett a befutó. InLock: sikerrel zárult a tesztünk első része “Közel…


#2

Hurrá! Kicsit furán indult, de minden jó, ha a vége jó :+1: :wink:


#3

Mi is drukkolunk nekik :crossed_fingers:


#4

Grat és hajrá!


#5

meglesz a cmc-s felkerüléshez szükséges volumen? spread nem kicsi, nem lehet valami nagy a likvidiás

szerk. közben megtaláltam, 2 millió ft alatti a 24 órás kereskedési volumen

total market cap 13 millió usd. picit soknak tűnik a volumenhez képest, persze ha egyszer befutnak ahhoz képest olcsó a token jelenlegi ára


#6

Tudtommal csak ma jelentették be hivatalosan a listázást, úgyhogy nem nagyon volt még idő a volumen kialalkulására.


#7

Liquidtől nem kell amúgy túl nagy csodákat várni, egy listing ott szinte senkit sem érdekel. Nem egy coin listázását néztem már végig ott, úgy hogy semmi érdemi hatása nem volt.


#8

Jó kérdések és észrevételek. Egyelőre még nagyon friss a dolog, de biztosan lesz majd cikk a blogon az indulásról. Meg alatta a kommentek, ahol tuti, hogy ez is szóba fog kerülni…


#9

Ez csak az én tippem, de szerintem a japán piac megszólítása a Liquiden keresztül most talán még nagyobb előrelépés lehet nekik, mint a tőzsdei bevezetés önmagában.

A kriptós kölcsönök iránt világszerte egyre nagyobb az igény és Japánban elég népszerűek a digitális valuták. Ha sikerül innen is ügyfeleket szerezniük, azzal jelentősen megnövelhetik az InLock platform forgalmát.


#10

Bocsi nem akarok feltétlenül bele vau vau-zni: de biztos, hogy a legnagyobb japán ex a liquid ? Mert Bitbank, BitFlyer, Coincheck … Zaif… és sok másik név mellet a liquid nagyon nem cseng ismerősen, és ha elkezdem kapargatni a felszínt akkor közepesen megbízható infokat szolgáltatva is a teljes forgalmának kb. 95% -át BTC/JPY adja. Ami még felettéb érdekes adat: hogy a látgatásaok száma 1/3 - az összes többi japán tőzsdének, vagyis vagy intézményi befektetők váltanak rajta btc/jpy párban nagy mennyiségben vagy …
Én a coin párok száma alapján is inkább gondolnám egy mindent bele ex-nek aki aztán fű fát belistáz. Már elnézést ezzel nem Variance-k érdemeit szeretném sérteni de kicsit sokkalom a jelzős szerkezetben a méretre utaló jeleket.

Hajrá Inlock o7

+Ha megnézem akkor normalizált coinchek adatok alapján - gondolom ez valamilyen valósági faktorral módosított adat - már jóval szerényebb a liquid forgalma.


#11

Nem gondolom, hogy ennyire mellébeszélnének az illetők, nem olyannak ismerem őket. A cikk nem azt írja, hogy a liquid a legnagyobb, hanem azt, hogy az “egyik legnagyobb”, amire gondolom az alapján következtettek, hogy a japó saját pénzének a yennek vagy minek a teljes crypto forgalma javarészt ott zajlik, mivel ha jól sejtem, akkor az ehhez szükséges engedély nagyon kevés másik tőzsdének lehet meg. Szeritem jó helyen van ott az inlock, én örülök, hogy eljutott ide a projekt. Hajrá inlock!


#12

A coingeckos normalizált volumenhez meg annyit, hogy bár fogalmam sincs, hogy mégis mi alapján normalizál a coingecko, de nekem sokkal hihetőbb az az infó amit a https://www.bti.live/exchanges/ mutat, azon a tegnapi adatok szerint napi valós forgalomban egyedül a Binance, Upbit és a Coinbase tudott a Liquid előtt teljesíteni. Annyira rossz azért nem lehet.


#13

Nem tudom de ebben a tanulmányban ami értelmes adatokat tartalmaz a 36 . oldalon - akor még mint Quoine szerepel, folyamatosan csökkenő forgalommal. Igaz ez egy cryptocompare adat átvétele. Lásd. lent a linket.
A másik, hogy japánban elég szoros állami ellenőrzése van és a tanulmány szerint is 16 db marketnek van “licensze” .

És akkor még nem vettük, figyelmbe hogy jelen állás szerint az összes szereplő elmehet a f… be mert mind a LINE - ami ma japán vezető chat szolgáltatója - mind a Viber-t felvásároló Rakuten beszállt a ringbe. Mind két csoport elég bőven el van eresztve pénzel és eszközzel és mivel japánban 2020-ban olimpia lesz nagy valószínüsségel már ott meglesz a crypto igazi bevezetése - mivel az olimpiára tervek szerint - teljesen kp mentes crypto alapú fizetési rendszer van “betervezve” . Ennek előjelei már lépte nyomon láthatóak a boltokban. A CashLess rendszer jelenleg -5% “cashback”-et add minden nem kp-s tranzakció után. Valamint szinte minden abc-ben, automaták nagyrésze, bus, taxi már évekkel ezelőtt is teljesen kp mentesen volt használható.

Vagyis ma is fenntartom a Liquid ott van de elég felemásak az infok, hogy nagynak mondjam.


#14

Még az előző cikkben volt, hogy “egyike a 10 legnagyobb valós forgalommal rendelkező (tehát nem hamisított adatokkal manipuláló) tőzsdéknek”. Szóval a BTI által verifikált real volume alapján nézve az egyik legnagyobb, konkrétan a 3. azon a listán.


#15

Hát ja csak kérdés a forgalmi adatok mennyire tartósak , mert jelenleg a BTI szerint már csak az 5. -ik és az elmúlt 30 napi változás -54 % :frowning: vagyis ez a rangsok kérdés önmagában semmit nem jelenet csak ha hosszabb időtávon nézve konzisztensen tartja a forgalmat és az egyes hypeok nem befolyásolják jelentős mértékben.

Elfogadom , az érveléseteket de ennek ellenére én tartom azon véleményemet, hogy a Liquid az Inlocknak kis lépés a magyar cryptonak nagy , de kicsit túláradó hypenak érzem a lelkendezést a Liquid re való bekerülés körül. Ez persze nagy egészében lényegtelen … meglájuk mi lesz.

Forrás kritikai észrevétel : BTI minőségi kérdése: jelenleg a Zaif a 19.-k ként van feltntetve mikor bezárt vagyis azért a BTI lista sem szentírás …


#16

Maga a BTI plecsni valódi értéke/jelentősége számomra sem teljesen világos, de ez elsősorban azért van, mert az Inlock kapcsán hallottam róluk először, jobban utánanézni pedig nem volt időm/kedvem. Csak a “hányadik is a sorban Liquid valójában” kérdésre idéztem azt a másik cikket, amiben a BTI listájan akkor épp a 3. volt.

Én úgy vagyok vele, hogy Variance nyilván eléggé beleásta már magát a kriptóvilágba, szóval nagy valószínűséggel megfelelő tőzsdét is biztosabb kézzel tud választani, mint pl. én tudnék :slight_smile:


#17

Nem azt akarom mondani, hogy Variance-k “hülék” és nem tudják mit csinálnak, tudják csak mint írtam - hogy most ők vagy más - hypeolta kicsit túl az adott lépést.
Az, hogy ők jól választottak -e vagy nem azt az idő dönti el, meg az, hogy mi volt a valós cél… nem hiszem , hogy jelen esetben a kereskedés lett volna - mint a discordon már mással beszélgetünk erről - nekem mai napig nem világos , hogy miért jó halandó zöldfülű crypto befektetőnek a másik 20-30 coinom mellé berakni az ő IKL tokenjüket. Ellentétben a NEXO cal ahol megkapom a fee-k 30% tokenre leszotva … ami jelenleg kb 4.5% profit . A INLOCK-nál azon kivül, hogy a token egy szolgáltatási elszámoló eszköz mást nem látok … ilyen eszközként pedig nem látom, hogy miért jó az ökoszisztémának ha a token ára a p…be felmegy ? Mert a magsabb ár magasabb használati költség a hitel felvevőnek és a hitel nyújtónak is vagyis az én gondolatom alapján ellen értdekeltek vagyunk … az token ár emelkedése csak a INLOCK-nak érdke mert így nő az arányos profitja … de sem nekem befektetőnek - kivéve ha a ICO vagy tulaj vagyok - sem a szolgáltatást használónak nem jó.

De mint már írtam valaki világoltatson fel ha rosszul értettem meg a INLOCK rendszerét.


#18

Szerintem ezt az Inlocktól kérdezd meg :slight_smile: Telegrammon elég aktívak.


#19

akkor nézzük az aktuális 24 órás volument. kb 1 millió forint. ez amolyan saját országában világhírű tőzsde lehet.


#20

Nem az a baj, hogy ha itt meg is van a 100 dollár millás forgalom az BTC/YEN páron van a többi marginális.

A 1 millás froint forgalom kb semmi. 3000 dollár, ennyit egy amerikai crypto fan tinédzser elszór …

Zerodot: majd ha eljutok odáig rákérdezek. De ha nem tudom kibogozni a wp-ből vagy más anyagból a dolgot akkor ott nem nálam van a hiba. Egy jól megírt wp, ismertető, stb. 80 IQ -val meg kell hogy érthető legyen …