Felelősségünk élenjáró kriptósként

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2018/02/17/kriptos-felelosseg

Tegnap egy kellemes 8 órás utazás közben Andreas Antonopoulos “The Internet of Money” könyvét olvasgattam. Szembejött a sorok között annak magyarázata, miért képtelenek a Bitcoinnal újonnan ismerkedők és a külső “hallottam már róla” szemlélők megérteni, mi ez az egész: borzasztó a nevezéktan. Aztán ma olvastam egy cikket arról, hogy az USA egyik kedvenc talkshow sztárja,…

1 kedvelés

"Nem értik a emberek a bitcoint, mert már az első dolgok, amiket hallanak róla, teljesen összezavarja őket.

Bit = ez valami számítógépes dolog. Coin = angolul érme, ami egy kézbevehető dolog. Jön emellé a kép, amivel folyamatosan illusztrálják a Bitcoin témájú cikkeket, a Ƀ betűs aranyérme."

Ebbe így még sosem gondoltam bele, de basszus…tényleg!

Amúgy én attól tartok Magyarországon a kriptopénzeket is izomból fogják megoldani és nem lesz semmilyen párbeszéd.

Volt néhány hete Deuthc Tamás kormánybiztos szájából egy pozitívnak tűnő nyilatkozat, sajnos nem emlékszem milyen felületen olvastam róla.

Valaki más emlékszik rá?

Azt hiszem ez járta körbe a magyar sajtót különböző verziókban:

https://hirlevel.egov.hu/2018/01/28/a-blokklanc-technologiaban-es-a-penzugyi-informatikaban-regionalis-vezeto-szerepunk-lehet-deutsch-tamas-szerint/

Nem tudom komolyan gondoljak-e vagy csak D.T. lesz a jó zsaru, miközben egy nap alatt hoznak egy törvényet a teljes tiltásról.

Szerintem még nem üti meg az ingerküszöböt egy darabig. Amikor meg már igen, nem lesz esély tiltatni EU közepén. Sőt, hamarosan G20 csúcs a jegybankárok megbeszéléseivel.

az új belépők kellenek, hiszen ők viszik fel az árfolyamokat, de ha baj van, akkor pánikolnak és kimenekülnek… nem egyszerű, de nem lehetetlen egyenlet… :slight_smile: