Fiat párok érkeznek a Binance-re, elsőként az orosz rubel


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/10/21/fiat-parok-erkeznek-a-binance-re-elsokent-az-orosz-rubel

A The Block értesülései szerint fontos lépésre készül a Binance, a népszerű kriptopénztőzsde hamarosan fiat-kripto kereskedési párokkal bővíti kínálatát, a hírek szerint elsőként az orosz rubel kerül terítékre, két hét múlva esedékes az érkezése. Nem előzmények nélküli a lépés, nemrég jelent meg az euró, és az angol font a kínálatban, mint egy-egy kereskedési pár egyik…


#2

Nem igazán tetszik, hogy a Binance mellett a többi tőzsde nem fejlődik, illetve nem hallani róluk, főleg a DEX-ekről.
Nem tudom, hogy valaha is egybe fogják-e gyúrni a sima Binance-t, a Trust wallettel és a Binance Dex-szel…


#3

Fiat bevezetéssel attól tartok a kötelező KYC felé tartanak.


#4

És ez miért baj ?

Ha bárki is azt hitte , hogy a KYC nélkül el lehet pirickázni akkor szerintem álom világban élt. A fejlődés alapfoka a KYC … aztn szépen lassan az összes banki, államközi pénzügyi , stb. sztenderdet és előírásoknak való megfelelés csak ez szavatolja , hogy a btc egyszer az legyen amivé szeretnénk hogy válljon:

Elfogadott, használt törvényes fizető eszköz.


#5

Mindenki a kötelező KYC felé tart,mert így sokkal egyszerűbben le lehet követni,hogy ki-mikor-kinek-mennyit küldött.
Idővel ezért fogják ellehetetleníteni a monerót és társait…


#6

Az oroszok már a spájzban vannak:)


#7

Követhetetlen pénzre mindig szükség lesz, és mindig lesz olyan bróker akinél lehet váltani majd, vagy akár tárcákból ide oda küldeni.
Szerintem pont, hogy van jövője a Moneronak, Zcashnek, Zcoinnak stb.


#8

Abban igazad van , hogy szükség van “követhetettlen” pénzre - hiszen ha minden digitalizált, követett és megfigyelt lesz akkor kb hol van a magánélet szentsége , és hol van a tér amelyben egy elnyomó szervezet , és itt nem feltétlenül a jogállamiság talaján álló nemzetekre gondolok , ellen fel lehet lépni - de azt gondolom, hogy ezt nem feltétlen a priv coinok fogják megadni. Mert a pc -k kb a teljes követhetettlenséget biztosítják ami szerintem nem jó mert egyaránt biztonságot adnak a “fekete dolgoknak” mint a “fehér dolgoknak” .

Szerintem a jövő az olyan “bankoké” amelyek követhető nyilvános coinokat / pénzeket saját belső blokkláncú coinokra cserélnek be melyet centralizáltan működtettnek így felve meg az ellentétes igényeknek … te berakod a követhető pénzedet és kapsz érte megintcsak követhető de zárt - decentralizált coint mint az xrp - amit elköltesz és csak te, e másik fél és a “bank” tudja hol, a bank pedig ezt csak akkor adja ki ha arra alkotmányos követelményeknek mefelelő garanciák mellet erre hivatott szervezet kéri.

Persze erre sokan a véresszájúbb cryptosok közül biztos, hogy szívinfartust kapnak és a Satoshi eszmék megerőszakolását látják benne, de azt gondolom - de ezt már valahol írtam - szerintem a jog védelmét és az emberek ilyen fajta biztonságát nem matematikai képleteknek és bizonyosságoknak kell védenie, mert akkor az emberek belekényelmesedve a “megtörhetettlenbe” éppen at veszítik el ami fenntarthatja a biztonságot.

Azt gondolom, az átlag embernek ez a megoldás böven elég ahoz, hogy biztonságban érezze magát.