Franciaország: 19%-ra csökkentett kriptós adózás?

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2018/04/28/franciaorszag-19-ra-csokkentett-kriptos-adozas

Gyorshírünk: Tegnap este óta a kriptós média egybehangzó újjongása közepette hozza le a franciaországi kriptós árfolyamnyereségek utáni adózás enyhítését, 45% helyett immár 19%-ot emlegetve. A valós helyzet ezzel szemben az, hogy a “ingó vagyon(tárgy)” kategóriába történt besorolással ugyan a 19% megállja a helyét, azonban erre – a jelenlegi magyarországi szabályokhoz hasonlóan – még adódik különféle szociális…

Szerintem Mo.-n is az lesz, mint az offshore számlákkal. Ha már minden haver beletett már pár milliárdot, adómentesen be lehet vallani, hogy mennyid van. Én szabályozás párti vagyok, de ez a teszetoszaság a 21. században felháborító.

Szerintem a lélektani határ 10%-nál húzódik, hogyha önkéntes alapú adózásról beszélünk. Márpedig arról beszélünk, a block explorer police még minimum 20 év távlatában lehet. :slight_smile:

Szóval én például max 10%-ot szívesen befizetek ha kapok egy szép papírt pecséttel, hogy a jövőben békénhagynak, és mindenem tiszta. De 20-at, 30-at, vagy még többet? Kösz nem.

A drogbárók is elvannak az X7-eseikben, pedig nekik nem csak azt kell eltitkolniuk. :smiley:

Mire gondolsz?
Netán arra az irományra amiben két, - egyébként jószándékú, - NAV alkalmazott ötletelget.
Azt nem tartom jogforrásnak, szabályozásnak pláne nem annak tükrébe, hogy a NAV által kiadott állásfoglalások lapjának a tetején az alábbi felirat díszeleg:

Az Alkotmánybíróság 60/1992 (XI. 17.) AB határozatában rögzítettekkel összhangban tájékoztatom arról, hogy ez az állásfoglalás egy szakmai vélemény, kötelező erővel nem bír, erre bíróság, vagy más hatóság előtt megalapozottan hivatkozni nem lehet.