Júniusban indulhat a Cardano staking

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/05/21/juniusban-indulhat-a-cardano-staking

Két órán keresztül válaszolt a Cardano közösség kérdéseire Charles Hoskinson, a projekt alapítója. A legforróbb téma természetesen a már teszt üzemben működő és stake-elést lehetővé tevő Shelley hálózat indulása volt. Hoskinson szerint a jelenleg futó PoS bétájuk a kriptopénzek történelmének legsikeresebb teszt hálózata. Mint elmondta, eddig 19 000 node (pl.: wallet) és több, mint 1200…

Várom már nagyon.
Node futtatásához mennyi ada szükséges és milyen előnyökkel jár?
Éves szinten hány % lesz a reward?

Én is várom :muscle:

Éves szinten most 12% körül van a reward, úgy hogy az összmennyiség 41%-a van stake-elve. Minél több van letétbe helyezve, annál kevesebb lesz ez jutalom. Azt hiszem 50% stake-nél 7%.

Nem kell ADA a node futtatásához. Nem jár semmi előnnyel, ha futtatsz egy node-t, csak akkor ha mások delegálnak rá, akiktől tudsz fee-t beszedni.

Köszi.
Akkor ha jól gondolom lesz egy rakás node.
Ami nem baj termeszetesen.
Évi 5% hozam is elég lesz nekem ha az ada 10 dodo lesz majd👍

Júliusban kezdődnie kellene a valós stakingnek, nem?
Követi valaki a dolgokat?

Juli 29-én fog indulni, akkor lesz a “hardfork”. Lesz majd új Deadalus verzió, amit le kell tölteni addig. Két héten belül meg fog jelenni az a verzió. Ha esetleg juli 29-ig nem csinálod meg, akkor sincs gond, mert onnantól bármikor meg fogod tudni, nem fog elveszni az ada-t a régi verzióval sem.

1 kedvelés

És yoroi esetében?

Köszi :ok_hand:

Semmi hír nincs róla, de én is a yoroi-ra várok. Nagy csalódás lenne, ha addigra nem csinálnák meg a mainnet verziót. Biztosan lesz juli 29-ig.