Képviselők "realtime" támogatása blokkláncon

Tudjuk, hogy vannak blockchain választási rendszerek. Azonban mi lenne, ha a felmérések és egyebek helyett egyszerűen mindenki véleményezhetné a képviselő működését, adhatná meg vagy vonhatná vissza a támogatását?
Természetesen egy nem úgy működne, hogy azonnal leváltanák a nem megfelelő személyt, de nagyban befolyásolná a visszahívását. Sőt, ha tokeneket kapna, az lenne a fizetése is részben vagy egészében.

Én úgy gondolom, hogy szükségesek a képviselők, mivel ők azok, akik fókuszáltabban tudnak foglalkozni bizonyos dolgokkal. Én nem tudom eldönteni például, hogy két projekt közül melyik a jobb, de egy hozzáértő és sikeres, szakmájában is eredményeket elérő politikus igen.

Szerintetek?

1 kedvelés

Érdekes, és nagyon jó felvetés. A politika megkíván területenként szakembereket. Szakértő képviselőkre, és kormányra lenne szükség.

Ez a tokenes rendszer ötletnek jó, de eljutnánk oda, hogy a gazdagabbak (több token birtokosa) határozná meg az adott személy pozícióját :thinking::confused:

Azonban azt is nézd meg, hogy ahhoz népszerűnek kell lennie.
Esetleg lehetne ± token is. Ha valaki nagyon megosztó személyiség, akkor blokkolhatóak lennének a tokenjei. Nyilván, ez csak egy hirtelen jött ötlet.

Nem hozna megoldást. Az aktuális magyarországi helyzet a tökéletes példa. Szerintem :confused: