Kereskedés, vagy befektetés? Ezt tanácsolja a legnagyobb kriptotőzsde igazgatója

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/05/26/kereskedes-vagy-befektetes-ezt-tanacsolja-a-legnagyobb-kriptotozsde-igazgatoja

A Binance igazgatója a minap a kriptopénzekbe történő befektetések kapcsán kezdeményezett beszélgetést a követőivel. Első ezzel kapcsolatos kommentje így szólt: Everyone I have met that got into #crypto, thinks they got in too late, no exceptions, myself included, until 5 years later. I expect the same will be true in 2025. We are still early…

Egyértelmű, hogy egy ilyen kiszámíthatatlan piacon holdolni kell.
Inkább azzal töltse az ember az idejét, hogy 10 életképes coint keres, mintsem kereskedik.

is-is. akinek nincsenek meg a kiszálló szintjei és majd nem realizálja a hasznot hiába holdol. valamilyen szinten ismerni kell a chartot.Legjobb ha a nagy emelkedéseknél mindig realizál valamennyi hasznot a holder. különben az lesz, hogy a csúcs utáni első droppnál azt mondja, nem érdekel az esés, ezen az áron már nem adom el a coint és tovább holdolok, aztán jön az 50%-os esés, de az se baj kivárok még hiszen mindig kis haszonban ülök. szerintem úgy senki ne vegyen coint, hogy legalább nagyjából nem tudja hol szeretne kiszállni. Anno az egyik legnagyobb magyar youtuberrel beszélgettem egy konferencián, kérdezgettem 10k felett 17-ben, hogy na realizálsz valamennyi hasznot? Azt mondta nem mert 2019 végéig nincs szüksége a fiatra és ő akkor szeretne eladni. Ez nagyon rossz stratégiának bizonyult. ne érdekelje az embert, hogy mindössze 3 hónap alatt felment a holdra az árfolyam, ismerni kell a sell gombot, mert utána lehet évekig várni kell erre a szintre és közben mérgelődni.

szóval a DCA stratégiát nem csak vételnél jó dolog alkalmazni és a TP szintek behúzását nem jó megspórolni

2 kedvelés

akkor ha jól értem a 2009-ben vásárolt BTC-det örülsz,hogy eladtad évekkel ezelőtt pár száz dolláron?! :smiley:

Ez nézőpont kérdése.Ha fél év múlva kilő a BTC megint és új csúcsot dönt, akkor azt mondják hogy milyen kár ha valaki 15-20 ezernél adta el, ha viszont nem akkor meg azt hogy ki kellett volna szállni.
Viszont ha fel menne pl 100ezer dollárra(amit azért kétlek), akkor onnan nézve már egészen jelentéktelennek tűnne az hogy egyszer 20ezerről leesett és évekig nem ment a környékére

Mondjuk igen, aki annyira eszméletlenül szerencsés/okos volt, hogy 2009-ben hallott róla és vett BTC-t, amikor lényegében értéke sem volt, és 1 dollárért vehetett 1000-2000-3000 darabot, az még akkor is nagyon jól járt ha 2013-ban eladta 200-800 dolláron.
Ha akkor 10 dollárt költött rá, és 2013-ban eladta, úgy cirka 4-5 millió dollárt tudott kivenni, én bőven elfogadnám hogy ennyire járjak"rosszul", de az a vonat hogy 1000-10.000-szeresére nőjön a befektetett tőke az már elment.

1 kedvelés

Ez szerintem kereskedői mentalitás.
Én alapvetően holdolok, akár 5-10evig is.
A spekuláció egy veszélyes terep, az emberek nagy részének nem való, főleg akkor ha nincs kellő önismeret és money menedzsment.

szóval nincs például kiszálló árfolyam terved?
amúgy ez nem kereskedői felfogás. szabó dávid is ezt az elvet vallja. ő is holder, meg alapkezelő. Önismeret holdereknek is kell. Mert ha nagyon meglódul az árfolyam, akkor rengeteg inger fog érni. Mohóság könnyen eluralkodik az emberen, főleg ha a nagyon okosak is szajkózzák, hogy ugyan parabola ívet vett fel a görbe, de a határ a csillagos ég:) a dollárnak annyi, 2 hónap és mindenki mondhat fel a munkahelyén, találkozunk a lambó szalonban:)

Amúgy nem lepődnék meg ha a mostani top50-ből kb 3-4 coin maradna ott 10 év múlva

1 kedvelés

A (alt) holderek kb 80%-a tuti minuszos és sok ésetben olyan minusz ami az életben nem jön vissza!!!Akibtc-t hold-ol az kb 80%-a plusszos.

5 evig semmiképp nem szállok ki, szerintem egy befektetés alapideje ennyi, de csak egy ennyire kiforratlan piacon, részvények esetében 10 év.
Ezeken a hülyeségeken, hogy parabola meg lambo 2017ben is röhögtem meg most is.
Eleve akinek egy lambo az életcélja az meg rekedt 10 éves gyerekszinten…

Szerintem az alt holdereknek az árfolyam mellett van még egy támpontjuk. Mégpedig az adott projekt roadmapje. Ha abban a roadmap-ben látszik, hogy a jövőbeli fejlesztéseknek köszönhetően , hogyan fog tudni egyre nagyobb teret nyerni a jelen állapotához képest, akkor az elsődleges kiszállási pont akár lehet azoknak a fejlesztési mérföldköveknek az elérése is.

Nem a legjobb példa, de például miért adott volna az ember Disney részvényt a Disney+ szolgáltatás bemutatása előtt.

1 kedvelés

jogos. Amon coin egy részét pl mostanában adtam el miután bejelentették h jön a debit kártyájuk. Te Food repülőgép alkatrészek és papírjainak életútját fogja nyomon követni a tegnapi bejelentés szerint (erről akár jöhetne cikk is), ezt viszont még nem vagyok hajlandó eladni amíg a top500-ba be nem nyomulnak, mert elég komoly mérföldkőnek tartom, amiről még ígéret sem volt hiszen alapjáraton élelmiszereket “trekkelnek”.

Hát gratulálok a TE-FOOD coin mai sikerén ( >50%). Ezek alapján azért vannak a BTC és ETH-n kivül is használható kriptok.

1 kedvelés

Utánanéztem a TE-FOOD-nak. Egész szövevényes a rendszerük. Ha jól értem a FoodChain, amit létrehoztak az az IBM hyperledger blokkláncon alapszik. Ehhez a blokklánchoz az elérést az Ethereum-on létező erc-20 -as TFD token használatával engedélyezik. Ezen felül a FoodChain blokklánc-ot decentralizált masternode-k futtatják, akiket a validálásért CAL stable-coinnal jutalmaznak, de a konkrét kifizetés az összegyűjtöt CAL alapján ETH-val történik?

1 kedvelés

szerintem jól érted, de mivel a nodeomat nem fogadták el én se merültem bele jobban. meg egyelőre nem is nagy biznisz egyelőre node-olni, talán majd ha sok partner lesz