Kripto-hívőből lett éles kritikus a sztárközgazdász

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2021/06/21/kripto-hivobol-lett-eles-kritikus-a-sztarkozgazdasz

Nassim Taleb nevét itthon feltehetőleg kevesen ismerik, az USA-ban azonban a sztár-közgazdászok táborát erősítve ismerősen cseng mindenkinek már csak azrét is, mert a Black Swan című könyvével komoly munkát tett le az asztalra. Éppen az olyan előre nem látott, ám komoly, sőt akár katasztrófális hatású eseményekről írt, mint a koronavírus. Korábban kifejezetten pártolta a kriptopénzeket,…

A felsorolt érvek valósak, viszont nem tudni mennyire súlyosak.

Előre bocsátom én sem vagyok bitcoinmaximalista.

Lássuk a kijelentéseket

Két útja lehet annak, hogy fizeőeszközzé váljon valami, az egyik az arany kapcsán már említett évszázados kiválasztódás, a másik az erőszakos bevezetés, amire egy állam képes.

igaz. És az is igaz például az alumínium is elbukott az arany elleni értéktároló fém szerepében. (Előállítási költsége a magas villanyáram miatt jelentős volt, de aztán finomítottak a technológián és leeset az alu ára.)

Szerintem úgy válik a btc fizetőeszközzé mint az arany a mai világban. Mindenki a KP preferálja de ha kell el fogja fogadni a BTC-t is. Ha valaki egy nagyobb váráslás egy részét pl. krugerrand-ban vagy Mapleleaf akarja kifizetni én azt mondom legyen.
Én a bitcoin nem állami fizetőeszköznek hanem inkább vallási pénznek tekinteném. Egy vallási csoport fogadja el a bitcoinisták.

Szerintem ez egyelőre gyenge feltételezés, de benne van a lehetőség.

Ugyan ez megvan az arany esetében is.