KriptoAkademia témajavaslatok

Ebben a topikban olyan témákat vagy híreket javasolhattok, amiről úgy érzitek hogy nem számoltunk be, de kellett volna, vagy talán érintettük őket, de többet is foglalkozhatnánk velük. Jöhet bármi ami az eszetekbe jut és foglalkoztat benneteket: konkrét kriptopénz vagy ICO imertetők, napi hírek, régebbi de érdekes cikkek, általánosabb témák, stb. Bármi amiről úgy gondoljátok, hogy fontos/hasznos lehet az oldal olvasói számára.

Hozzászólásaitokat figyelembe fogjuk venni az oldal szerkesztésekor.

Én legszívesebben a stabil coinokról olvasnék többet, mi a jelentősége milyen lehetőségeket rejtenek. Esetleg egy napi rövidke kis elemzés az árfolyamról cointelegraph szerűen. Ami viszont mostanában foglalkoztat, a munkalehetőségek a blockchain technológiában, mondjuk egy szoftverfejlesztőnek milyen lehetőségei lennének elhelyezkedni egy ilyen cégnél, referenciák, álláskeresés, követelmények.

Napi árfolyamelemzést, legalábbis technikai analízist találsz itt több coinról is, k.rva sok színes vonallal:

1 kedvelés

Nano és Cardano projektről szívesen olvasnék részletesen.
Tudom, hogy van roadmap és telegram és minden szar, de a lényeget összeszedve magyar nyelven az itthoni közönséghez is jobban eljuthat.
Más, valaki ismeri, esetleg használja a suskát?

Suskát?

Lol :slight_smile:

Azt jelenti, hogy pénz, itt konkrétan a kriptopénz, elég ritka szlengben :slight_smile:

@Gyurma te hol laksz?

www.suska.info

1 kedvelés

Akkor ezt benéztem :smiley: Kreatív névválasztás, az már egyszer biztos :slight_smile:
Az hittem, konkrétan a nanora, cardanora gondolsz, hogy használja-e itt valaki.

Sziasztok,

Credits-ről is írhatnátok, pár nap múlva kezdődik a publikus sebesség teszt, 1millió TPS-t ígérnek, nagy projekt!

Másodpercenként 1-200 blokkot tudnak létrehozni, és a korábbi tesztekben volt 70k tranzakció egy blokkban.

https://credits.com/

Szeretném, ha írnátok a kvantumszámítógépekkel kapcsolatos problémákról és a lehetséges megoldásokról - közérthető módon.
Egy hacker-ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet, hogy a nem is olyan távoli jövőben beüzemelésre kerülő, villámgyors és szuperIQ-val rendelkező kvantumszámítógépek érdekes hatással lesznek a kriptovilágra (is). Pl. 51%-os támadások vagy privátkulcsok feltörése stb. Mi a meglátásotok?

Bocs, hogy én írok. De biztosíthatlak, hogy amit a hacker ismerősöd mond nem teljesen így van.
Csak akkor lenne igaz, ha az összes tech terület közül csak a kvantum gépek fejlődhetnének. De nem így van, naponta olvasni, újabb, jobb titkosítási módszerekről.
Az 51%-os támadások ma is megoldhatók egyes esetekben akár pár száz dollárból.

1 kedvelés

Köszönöm. Közben rátaláltam a hiányzó láncszemre :slight_smile:

Igen, ez egy nagyon jó cikk.
Itt a lényeg:

Hogy mennyi qubit-et kellene, ahhoz szuperpozícióban és összefonódott állapotban tartani, hogy egy publikus kulcs prímtényezős bontását végig lehessen csinálni? Ehhez nagyjából 1300-1500 qubit kellene minimum.

a következő évtizedben várnak egy jelentősebb szakmai áttörést amivel elérhetővé válna az akár 100 qubit is. Szóval itt még hiányzik azért néhány nagyságrend…

Moonbaby azt hiszem neked van ICON-od ha jól emlékszem. Szívesen olvasnék, de még szívesebben látnék egy videót az ICONick beállításról. Én már csináltam saját neves ICON címet a testneten, de ami a medium leírásban tutorialként szerepel, az nekem csak 90%-ban sikerült, már az elején nem az a felállás fogadott amit ott írtak :grin:
Annak ellenére sikerült, de nem vagyok megyőzödve arról, hogy jól csináltam. Vagy ilyen szinten azért nem mélyedtél még bele?

Én a Bitpanda háza tájáról és a pantos tokenről szívesen olvasnék többet.jöhetnek hírek, fejlemények,fejlesztések bármi ami velük kapcsolatban történik,vagy történni fog.

Azt azért soha sem tudhatjuk, hogy az olyan projectek mint pl a Los Alamosi jelenleg hogy állunk. Ugye ott a Manhattan project, amiről fogalma sem volt a világnak, csak miután tesztelték az első pukkantást. Meg ott vannak azok a szuperfelbontású kamerák, amik 20 évig titokban voltak tartva, és kb ugyan ennyi idő alatt ért el a nem katonai területekre.
Tehát ha 10 évet saccolnak a mai ismeretek szerint, akkor egy 100 milliárdos katonai project már karcolgathatja akár azt a szintet.
Szerintem jelenleg abban egyet ért mindenki, hogy az információ és annak megszerzése a legnagyobb fegyver, olyan mint a régi időkben az atomb. Ha folynak ilyen kutatásoj és vannak eredmények, azok legnagyobb titokbantartása most a legjövedelmezőbb előny. Minden fél évben eltérítik az egész netet és a gerinchálozatok teljes forgalma hol au orosz, hol a kínai, hol az angol, hol az usa valamelyik szerverén fut át és mentik amit kell. Ezek spájzolják az adatokat, ha olyan szintre jutnak, amikor már visszafejthető, akkor minden nyitott könyv lesz. Emailek, felhő mentések, minden. Szóval megy a háttérben a verseny abban biztosak lehetünk. És hogy hol tartanak, abban meg nem, csak sejtünk és tippelünk…

1 kedvelés

Dec 15 ingyenes trading lesz bitpandan, kicsit megforgatom a Pantosom.

Mibe forgatod be a pantosod?ha szabad tudni :slight_smile:

Így XLM vagy IOTA-val ki tudok szállni.

blokklánc technológiák… melyik miben különbözik a másiktól és kicsit mélyebben is, nem csak annyival, hogy van amelyiken okos szerződések lehetnek :slight_smile: