Lemond a DigiByte feje mert rossz irányba ment a kripto ipar

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/05/16/lemon-a-digibyte-feje-mert-rossz-iranybe-ment-a-kripto-ipar

Jared Tate, a Digibyte vezérigazgatója bejelentette, hogy a háttérbe szeretne vonulni és távolságot tartani a cég napi ügyeitől. Tate ezt tegnap jelentette be a Twitteren, indoklása szerint legfőképpen azért, mert ennek az iparnak az eredeti ideáljai eltűntek. „Nyolc évvel ezelőtt indultam el ezen az úton és volt bennem egy hit, egy meggyőződés, hogy szebb jövőt…

Nagyot ment az utóbbi időben, de én nem fektetnék ebbe a coinba, csakúgy mint az electroneumba se.
Ezeket szerintem csak pumpálják.
Nekem sokkal szimpatikusabb projekt mondjuk stellar vagy nano

Respektálom a döntést. A blokklánc nem jó semmire a spekuláción kívül. Satolshi Nakamoto álma nem valósult meg, nem lett általános fizetőrendszer a Bitcoinból. Megrendítő, hogy a főkönyv bejegyzései nem abból állnak, ki milyen ingatlant, ingóságot, terméket, vagy szolgáltatást vásárolt nemzetektől, piacoktól, egyénektől függetlenül, hanem szinte kizárólag azt tartalmazza, hogy a nagy tőzsdék robotjai, poolok, bálnák, brókerek mikor fektettek be, helyeztek át, vagy vontak ki tőkét egyik váltóról a másikra. Sőt kijelenthetjük, hogy még csak nem is válság álló, hiszen pont itt a bizonyíték, amikor a tőzsdék összeomlottak, egyidejűleg a Bitcoin árfolyama is bezuhant. Mindehhez hozzájárul az a tény, hogy a blokklánc nem képes időben megfelelően kezelni azon tranzakciók sokaságát, amelyre éppen tervezték volna. Eleve nevetséges, hogy egy folyamatosan növekvő adatbázisban (amelyet időnként persze eldobnak egy-egy fork alkalmával!) a fejlesztők saját kényük-kedvük szerint alakítják, szabályozzák a folyamatokat. Ki, vagy mi alapján kapják erre a felhatalmazást? Jamie Dimonra érdemes hallgatni. Ez egy hatalmas piramisjáték, amit az tart életben, hogy sok ember sok pénzt tesz bele. Az árfolyam akkor megy fel, amikor kevesen vesznek ki, akkor megy le, amikor az érdeklődés megcsappan. Vannak a hodlerek, akik még saját maguknak sem merik bevallani, hogy ez az idea megbukott akkor, még 2018 elején…

2 kedvelés

Te összekevered A blockchain-t a kriptóval ill a btc-vel!!!A blockchain simán működik kripto nélkül,viszont ez fordítva már nem igaz.

A cikkből kiderült, hogy a DigiByte feje a lemondás után a digibyte blokkláncra tervez alkalmazásokat fejleszteni. Érdekes fordulat.

Satolshi Nakamoto álma nem valósult meg, nem lett általános fizetőrendszer a Bitcoinból.

Olvasd el a whitepapert mégegyszer, mert szerintem nem az volt az álma, hogy a BTC általános fizetőrendszer legyen. Az emberek lehet kicsit túltolják/gondolják ezt.

Megrendítő, hogy a főkönyv bejegyzései nem abból állnak

Az is ugyanilyen megrendítő volt, hogy a 90-es években nem fizethetted be a számláidat online?
Az internet egy lassú tetű volt, betárcsázós modem, astalavista, yahoo, töménytelen pornó, mindenhol tátongó biztonsági rések, nekem ez maradt meg abból a korszakból. Ahhoz képest elég nagyot változott pár évtized alatt.

ki milyen ingatlant, ingóságot, terméket, vagy szolgáltatást vásárolt

Hát felvihetné bárki mit vásárolt, de mi értelme lenne?
Egy földhivatali bejegyzés nem gondolod, hogy nagyobb súllyal bír?
Vagy komolyan úgy gondolod, hogy 10 év alatt (amiből úgy igazán mainstreammé az utóbbi pár évben vált) mindenki eldob minden jelenleg felépített rendszert?
Elég csak abba belegondolnod, hogy a bankoknak évtizedbe telt az azonnali fizetés bevezetése. Ennyi, egy évtized, hogy ne 1 napon belül, meg ne 4 órán belül, hanem azonnal megkapd a pénzt.
Ehhez képest az elvárásaid a blokklánccal kapcsolatban enyhén szólva túlzóak, írtam már korábban is és továbbra is ezt vallom, hogy a blokklánc és a kriptó nem a mostani generációé.
Bizonyos esetekben pedig semmi probléma a centralizált rendszerrel, vannak szituk mikor jó ha a 3. fél biztonságot nyújt.

kijelenthetjük, hogy még csak nem is válság álló, hiszen pont itt a bizonyíték, amikor a tőzsdék összeomlottak, egyidejűleg a Bitcoin árfolyama is bezuhant.

A 2008-as egy banki válság volt, ez pedig nem az.
Majd nézd meg a BTC-t egy újabb banki válságkor, vagy valamely vezetőbb deviza hiperinflációjakor, szóval azokban az esetekben amikor az emberek konkrétan attól fognak félni, hogy a pénzük, a megtakarításai, egyik pillanatról a másikra elpárologhatnak.

Mindehhez hozzájárul az a tény, hogy a blokklánc nem képes időben megfelelően kezelni azon tranzakciók sokaságát, amelyre éppen tervezték volna.

Az idő csak az egyik faktor, kvázi a blockchain trilemmát (decentralization, scalability, security) próbálja midnenki megoldani.

Eleve nevetséges, hogy egy folyamatosan növekvő adatbázisban (amelyet időnként persze eldobnak egy-egy fork alkalmával!) a fejlesztők saját kényük-kedvük szerint alakítják, szabályozzák a folyamatokat. Ki, vagy mi alapján kapják erre a felhatalmazást?

Mi?? Milyen folyamatokat? Mit alakítanak/szabályoznak?
Forkolhatsz Te is bármikor bármit, csinálhatsz egy BTC forkot, mi lesz?
Ha a közösséget nem érdekli, semmi.

Ez egy hatalmas piramisjáték, amit az tart életben, hogy sok ember sok pénzt tesz bele.

Ilyen erővel ez minden részvényre, devizára stb. igaz.

Az árfolyam akkor megy fel, amikor kevesen vesznek ki, akkor megy le, amikor az érdeklődés megcsappan.

Igen ez mindenhol így működik. Az eper is szezonban olcsóbb, mert sokat akarnak eladni és ahhoz képest a felvevő piac kisebb. Nem szezonban meg pont fordítva. Így működik a világ.

Vannak a hodlerek, akik még saját maguknak sem merik bevallani, hogy ez az idea megbukott akkor, még 2018 elején…

Mi olyan történt 2018 elején ami korábban nem? Lemaradtam valamiről?

1 kedvelés

Még egy gondolat ide: már csak attól is nevetséges a kripto elterjedésének gondolata, hogy az utalások mikéntje egy kész agyrém annak, aki nem járatos az informatikában, vagy legalább nem 2.0-ás felhasználó. Tegye fel őszintén a kezét az, aki még nem parázott egy-egy átutalás alkalmával, hogy nem ment-e félre valami menet közben! Mindez tíz év távlatából – az internet mekkorát fejlődött ennyi év alatt és a kripto hol tart ma!

Mert mire jó a blockchaint?

most épp Travalával szívok. van párszáz belőle, megugrott az árfolyama, neo tárcában van de kiderült hogy közben már binance láncon vannak. így nem tudom időben eladni hanem swapozhatok. aki pedig még később kap észbe az majd át se tudja majd váltani. :slight_smile: ezért se szabad sokféle altot tartani mert állandóan képbe kell lenni velük különben egyet gondol a tulaj és értéktelenné válhat a csomag

38xx satoshin utaltam be swapra de már csak 32xx-ért viszik. ki van ez találva

Amúgy igazad van. Én is parázok utalások közben. De hozzá kell tenni, hogy pont ugyanannyira , mint egy sima banki utalás közben. Főleg mikor amerikába utalok. Nem tudom, nálam még nem alakult ki az a felhasználó élmény, hogy amennyiben rossz címre küldök, akkor azt másnak visszakapom…
10 év alatt a bitcoin nem változott érezhetően, de nézd meg, hogy az ethereum által kínált szolgáltatások hova jutottak a 2015-ös kezdet óta.
Tehát ha még most nem is kényelmes, de idővel az a cél, hogy a mostani pénzügyi rendszernél sokkal jobb legyen.
Példának lehet venni a magyar INCLOCK fejlesztést. Atomatizálva akár pár óra alatt kapsz hitelt. Hol tud ilyet egy banki rendszer?
Lassan biztosan lesz e-mail alapú azonosítás, de annál a DID alapú még jobb is lehet.

Még egy pár év és szerintem lesz a tőzsdéknek decentralizált alapú változata. Ma mennyire esélytelen forintért, amazon részvényt venni hétvégén a nasdaq-on. Ez a jövőben másodpercek kérdése lesz, és töredék brókerdíjjal.

Én mindennapi használatra várom a Bitcoint. Hogy kávét tudjak vele fizetni, hogy utalni tudjak akár több millió embernek utalásonként 1-2 fillérnyi satoshiból. Hogy adatot tárolhassak rajta, hogy bármilyen digitalizált értéket kezelhessek vele.
Olyan tárcákat várok, ahol a userek azt sem tudják, hogy Bitcoint használnak ( Már van ilyen, pl. HandCash app).
A Bitcoin ezt mind tudja, csak nem BTC-nek rövidítik, hanem BSV-nek.
A BTC már rég nem Bitcoin, csak a bányászok tether pumpja, és a szerencsejátékosok kaszinója.

Ezt aláírom.
Nekem is sok alt van, de olyanokat veszek már csak amelyeknek megvolt a mainnetje, vagy nem akarnak migrálni ethereum láncáról.
Mondjuk annyira parázni se kell rajta, elég 1 hónapban kétszer megnézni, hogy történt e valami az adott coinnal.
Token swapot meg altalában támogatja binance.
Persze más kérdés ha valami tényleg kis kapitalizációju tokenje van az embernek.

Én az Innovával jártam hasonlóan. Igaz, még 6500 USD-ért vettem 2018 januárjában. Most pedig 65 USD-ért sem tudom eladni a masternode-ok által megháromszorozott készletemet azon az egyetlen váltón, ahol egyáltalán még jegyzik. Ehhez is swapolnom kellett az egész készletemet. Szóval így épüljön hasonló alapokra egy gazdaság, virágozzon a hitelezés…

Hú basszus.
Ilyen noname coinokat is vettél ennyi pénzért?
Itt alapvetően nem is a bukó a gáz, hanem a kiválasztás.
Ha egy cardanoval, vechainnel, zilliqaval lennél ekkora bukoban au még visszajöhetne.

1 kedvelés

Van egy pár decentralizált tőzsde, de a világon senkit sem érdekel amióta a CryptoBridge DEX mexűnt létezni – elértéktelenítve és hozzáférhetetlenné téve a rajta tárolt pénzeket. Még stake-elni is lehetet rajta. Azok a befektetések egy az egyben vesztek oda. Bitshares, OpenLedger, Gdex, Rudex… Mind alapvető likviditáshiánnyal küzdenek. Binance Dex már műxik, azt lehet használni. Ezen kívül azért van még egy pár. Valójában ezeken a tőzsdéken elég lassan teljesülnek a megbízások, amiért összességében még drágábbak is lehetnek a tranzakciók, mint egy kereskedelmi tőzsdén magasabb spread mellett.

Szerintem nem a blokklánc a baj, hanem az, hogy a BTC tőzsdéken van, szimplán spekulaþiv eszközzé vált.

Tök igazad van, és igen, minden egyes utalásnál fosok mint a pelikán.

Várod ezt? Szerinted BASF, vagy Continental részvénnyel lehet fizetni bárhol is. A kripto nem több egy tőzsdei indexnél.

Még valami. Úgy hiszem, hogy a defik azért vannak terjedőben, mert páran felfedezték, hogy rengetegen hodliznak (vagy mert rosszkor száltak be, vagy mert hosszútávon gondolkodnak), és így “munkára bírhatják” a kriptójukat.

Sikerült a csúcson vásárolnod, mi, '17 végén? :smiley: Azóta haragszol magadra meg a kriptóra és szapulod, ahol csak tudod? :sweat_smile: Nem baj, majd elmúlik egyszer, de jobb lenne neked, ha kevesebbet foglalkoznál vele, akkor hamarabb elfelejtenéd! :smiley:

De miért fosol?
Beilleszted a címet és kész.
Max ellenőrzöd.
Nem kell ettől félni, egyszerű mint egy faék.

Mennyire igaz! :smiley:

…arcomon a döbbenet, ahogy rájövök, rosszul jelöltem ki a címet, az utolsó karakter valahogy nem került bele a másolatba és az így kimásolt címre küldtem el a milliókat… :smiley:

1 kedvelés