Lesz, vagy lesz gazdasági válság, és pontosan mikor?


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/08/12/lesz-vagy-lesz-gazdasagi-valsag-es-pontosan-mikor

Az elmúlt években egyre többen rebesgetik, hogy gazdasági válság közeleg, hallhattunk már 2018-ról, 2019-ről, újabban pedig 2020-ról, sőt 21-ről is, mint az újabb válság kirobbanásának időpontja. Úgy tűnik, a világ meglehetősen biztos abban, hogy ez be fog következni, csak az időpontot nem sikerült eddig eltalálni. Kérdés persze, hogy mit is jelent a válság, számunkra pedig az…


#2

Azért, hogy a saját részvényeiből vásárolhasson, ezzel felhajtva az értékét, így elérve, hogy minél zsírosabb bónuszokban részesülhessen a vezetőség.

Ez jó nagy hülyeség. Azért egy vezető sem kap pénzt mert felmegy az árfolyam.


#3

Amúgy inkább azt várom személy szerint, hogy megy majd aranyba is btcbe is a lóvé. Van tér mindkettőnek. A mikorra is tudom a választ, rohadt egyszerű:

Szóval jövőre amikor már izmos bullban lesz a bt ismét, sztem egy újabb hypeot csak feltuningol majd a válság, hogy bezzeg ez hogy megy fel mikor minden le… Nincs mit a jóslatért! Ingyen volt! :joy:


#4

Teljesitmeny aranyos sokszor a bonusz, a reszvenyek arfolyama fontos indikatora a menedzsment munkajanak.


#5

Ok-okozat. Jó profitot csinál a vezetőség, ezért kaphat nagyobb bónuszt. De nem a részvényárfolyamtól teszik függővé a lóvéját, az csak reagál a nagyobb profitra.


#6

Vas logikával végigvitt, okos gondolatmenet. Úgy gondolom különbséget kell tenni a ‘válság’, és az emelkedést törvényszerűen követő, egészséges hullámvölgy között. Ez utóbbi, szerintem, már kialakulóban van. A válságokra az jellemző, hogy váratlanul csapnak le, meglepetésszerűen. jelenleg, viszont mindeki várja, jósolja, tehát kérdés, hogy most lesz- e, vagy rövid megtorpanás után ismét emelkedésnek indulunk, és akkor váratlanul, egyszercsak… Más: a válságban az egyszeri ember nem tud aranyat jól eladni, hogy pénzhez jusson mert nincs rá fórum, és nincs ára, mert mindeki elad. A zaci, és az üzérek visszaélnek a helyzettel, a másik csórónak, meg ugyanúgy nincs pénze. Persze, mindez nem jelenti azt, hogy a bitcoin sikeres lesz. ( de azért remélem.)


#7

Hogy elkezdődött-e, vagy lesz-e válság, azt nem tudom. Az biztos, hogy a gazdaságba “de facto betervezett” növekedés üteme lecsökkent. Bátran írhatotom, hogy az USA-Kína adok-kapokja is súlyosan érinti a német gazdaságot, hisz a világ 2 legjobb autójának (Mercedes, BMW) eladásai csökkennek. Az fejlesztéseik, infrastruktúrális hátterük pedig nagyon drágul, és egyre kisebb nyereséggel tudnak termelni…

Németországban részben robotizált gyártósorokat csinálunk (én is) a két óriásnak… Mai állás szerint augusztus-szeptemberben az összes alvállalkozót elküldik.

Én aug. 30-án megyek el innen, és szerintem egy jó darabig nem térek vissza a német autóiparhoz (nem is biztos, hogy vágyom rá?). Megyek vissza a szép, innovatív okosAusztriába :wink:

Mindegy, mert az elmúlt 20 évben tág portfólióban feltankoltam kriptoból, és egyéb megtakarításokból. :slightly_smiling_face:

Ui.: a válságok idején sok egyéb jó üzletre nyílik lehetőség. Ezt 2008-ban megtapasztaltam :+1:


#8

“A bitcoin nem hordozható.” Miért is nem? Ledger, Trezor, paper wallet … “be lehet varrni a párnába - a bitcoint nem lehet.” Miért is nem? Ledger, Trezor, paper wallet … “Mindenhol, mindenki el fogja fogadni, ha igazán rosszra fordulnak a dolgok - a bitcoinról ezt sem mondhatjuk el.” Miért is nem? Már a most is előbb veszel bitcoinnal dolgokat, mint aranyrúddal. Szerintem!


#9

Remélem van legalább egy darab 1 unciás arany bécsi filharmonikusok is az egyéb megtakarítások között :wink:
Ha már Austria… :grinning:


#10

:slightly_smiling_face: nincs, de még szimplán aranyam sincs. Már komolyan gondolkodom, hogy nemesfémekkel szélesítsem a portfóliómat :thinking:


#11

Tovább diverzifikálhatok. Eddig fémeket heti tárolási/bitosítási díjért vehettünk. Szerintem emiatt sem volt nagy az érdeklődés. Ezen módosítottak most, vagyis 20g Au, vagy 200 g Ag birtoklását díjmentessé tették. Nem sok, de ez is valami. :slightly_smiling_face: