Magyar blockchain helyzet

A mai Századvéges “balhén” felbuzdulva, kíváncsi voltam, hol tart a magyar IKT, mik a mai információs trendek a gazdaságban. Abban megegyezhetünk, hogy a piac-gazdaságkutatással foglalkozó cég és a kormányszféra között erős a kötődés. Bárhogy is látjuk a dolgokat :face_with_monocle:, a bizonyos technológiák előfutára és azoknak piaci potenciál felmérésének szerepe jelenleg kérdéses, hogy Magyarországon kihez társul.
Az biztos, hogy Tanácsadói szinten keresik a gyakornokokat:

Ezen persze lehet spekulálni, na de van-e esély a franciák(ICO) vagy britek nyomdokaiba lépnünk valaha? Esetleg egy kormány tanácsadót küldeni valamelyik tőzsdéhez? Kíváncsi lennék, ma milyen szinten folyik a blockchain technológiáról vagy a kriptopénzekről szóló diskurzus tőlünk kicsivel feljebb.

Kérdés:
Ti látjátok a lehetőséget a következő 5 évben egy esetleges állami szintű blockchain implementálásban? Esetleg pár, ezzel releváns állami munkahelyek létrejöttében? Vagy megmarad a gazdaságkutatók és egyéb innovációt kereső társaságok alibi projektjének és nem tudják feljebb juttatni a létrafokokon?

kerdezzetek Orszagh Ors-t, a Blockchain Competencia Center-ben szerintem
a multkori Blockchaineum-on azt mondta reszt vesznek a jogszabaly alkotasban, velemenyezesben
karoltve a Deutsch fele digitalis joleti programmal

Esélytelen.