Megőrző szolgáltatások = anonim tranzakciók?


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/02/10/megorzo-szolgaltatasok-anonim-tranzakciok

Korábban már többször találkozhattatok a Grayscale befektetési alap nevével, ami 203 000 BTC, a teljes rendelkezésre álló bitcoin mennyiség közel 1%-a felett rendelkezik. Akárcsak a Grayscale, a közeljövőben induló Bakkt és Fidelity, de még a Coinbase Custody révén is, a forgalomban lévő bitcoin mennyiség jelentős része egy-egy ilyen, intézmények digitális vagyonának megőrzésére specializálódott mammut vállalat…


#2

… és éppen ez fog majd galibát okozni, mert papíron a 203000 BTC helyet eladhatnak akár milliókat is. B@…ák meg, ezek megint belekezdenek a “PÉNZGYÁRTÁSBA” :rage: Ez egyenes út oda, hogy lefusson egy, a 2008-as hitelválsághoz hasonló összeomlás, hisz ez a nevezzük “letét- v. alapkezelőnek”, úgy fog pénzügyi terméket értékesíteni, hogy azzal gyakorlatilag nem is bír. Minket, akiknek blokkláncon hitelesített BTC-je van, nem leszünk bajban, csak azok, akik ezekre bízzák a kriptovagyonukat.


#3

… az másik téma, ha ez bekövetkezik évek múlva, akkor lenyomja majd a bélyegét a BTC árfolyamára is, és újabb mainstreem hírré terebélyesedik, hogy a kriptok szarok. Így közvetve mi is megszívhatjuk kicsit, mert megingatják a piacot.


#4

Ezek ahova csak beteszik a lábukat mindent tönkretesznek…


#5

Ne húzzuk le előre a rolót. Ez egy “háború” szerintem, ami még nincs lejátszva.
Észnél kell lenni az biztos.
Lehet hogy az ilyenek miatt (is) lesz szükség a BTC-nél fejlettebb technológiára, okosszerződésekre, egyebekre.
Az igazság fénye előbb-utóbb mindenhova elér, még ha ez most egy kicsit utópisztikusnak hat is - ezért fontos a tényfeltárás.
Azt mondják, a mai pénzrendszer csak azért tud működni, mert a világ nagy része tudatlan a részleteit illetően. Ha tisztában lennének vele, mi folyik a színfalak mögött, nagyon hamar összeomlana, annyira korrupt.
Az egykor a világot uraló Római Birodalom is összeomlott, amikor túlzottan korrupttá vált. És ez belülről történt, úgy gondolom. Ma már nem ijed meg a világ Olaszország katonai erejétől.


#6

Kicsit reflektálnék a hozzászólásodra: úgy gondolod, hogy a BTC, a smart contract-ok csak egy állomás és szükség van egy feljettebb technológiára?
Illetve, úgy hiszem, az emberek tudatlansága a pénzrendszer(ek) működésével kapcsolatban mindig is megvolt. Egy jó “pénz”rendszer nem akkor jó, ha érthető. Akkor jó, ha fenntartható.
A Római Birodalom és mint a többi birodalom és majd mint a többi leendő “birodalom” is belülről bomlik és fog bomlani. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy egy ország sajátos ereje - legyen az akár katonai - nem saját attribútuma. Sokkal inkább egy felsőbb rendszerből kiosztott szerep.


A pénzének felét kapta vissza a tévedésből 2100 ether jutalékot fizető ismeretlen
#7

Na, a Coinbase-en meg is volt az első offline adás-vétel: https://www.coindesk.com/coinbase-completes-first-otc-trade-directly-from-cold-storage


#8

Én azt írtam lehet. Én nem igazán értek ehhez a részéhez, csak ilyenekről lehet olvasni. Amúgy meg mindegy.