Mire használjuk a mikront?

Originally published at: https://kriptoakademia.com/blog/mire-hasznaljuk-a-mikront

Kedves Kollégák! Egy ideje azon tűnődöm, hogy miért is gyűjtjük a mikront? Mire lehetne használni? És ezzel hogyan lehetne az értékét növelni, és a mi kis ökoszisztémánkat kialakítani. Ezzel kapcsolatban indítanám ezt a blogot, hogy elmozduljunk a holtpontról. Szóval, egy nagy ötletbörzének szánom, aztán majd meglátjuk…

Jó kezdeményezés :slight_smile:

1 kedvelés

Februárban készült a legutóbbi összefoglaló a témáról, ezt érdemes megnézni:

1 kedvelés

szerintem addig nem fogja más elterjeszteni amíg ők a saját projektjeikbe is csak korlátozottan implementálják a mikront. minner, ducitárs, kripto és pókerakadéma, hathárom stb. amikben közvetve vagy közvetlenül vannak érdekeltségeik. amit látok, egyelőre az 1 hónapos kereskedési tippek előfizetése mikronnal, de javítsatok ki. én már discordon írtam risereket tudnék adni mikronért ha esetleg valakit érdekel.

1 kedvelés

Én az MCC alapján az kell hogy mondjam még rosszabb lett a helyzete a pénzmosási törvény miatt.
Akit érdekel. https://microcoin.hu/blog/2020/01/27/bizonyos-szolgaltatasok-megszunnek-leallnak/

Már régebb óta irogattam különböző csatonákon hogy mind az MCC mind a Mikron jó csak jelenleg annyit tud mint minden más kriptopénz. Értéket transzferálni. (Ez azóta változott)
Ezért számomra ezek a coinok DogeCoin vagy a MonaCoin kategóriába esnek.

Ebből a gondlatból kiindulva az én gondolataim elég korlátozottak.

Mit lehet kezdeni ezzel?

Ha lenne akkor jól lehetne használni virtuális LIKE és borravaló küldésére.
És a gyerekeket is érdemes lenne megcélozni. (A Mikron esetében rettenetesen hiányzik egy jó mobil alkalmazás.) Ha tudnának a gyerekek küldözgeni egymásnak. (Cserébe a rajzodért, cserébe a kölcsön kapott tornacipőért, cserébe a súgásért a dolgozatnál fujj)

Második használati lehetőség a bolhapiac dolgok. Kellene egy olyan piactér ahol el tudod cserélni a számodra értéktelen dolgokat Mikronra. Eladó 2 bakelit hanglemez 500 MIK + 5000 MIK ha postaköltség. (Ha elmegy akkor meg lesz a 10 dbos rózsaszin cicás PEZ cukorka adagoló)

Harmadik a kupon. Egy szolgáltató azt mondja hogy ad 5% kedvezményt ha X darab Mikron is kap.
Akár egy univerzális Multipont kártya.

Negyedik csomagolás ajándék. Ha hozol magaddal csomagoló anyagot akkkor adok neked Mikron cserébe.
“3 doboztojást kérek. És hoztam magammal 10 tojástartót, kéri?” “Igen 70 MIKet adok a maradék 7ért.” “Uff ez nem fér el a kezembe adna egy nejlonzacsit” “100 MIK lesz”

1 kedvelés

a bolhapiac jó ötlet. dobálnék fel oda cuccokat. de itt jön be a kriptopénzek nagy hiányossága. valamelyik félnek kockáztatnia kell, hogy megkapja-e az ellenértéket az üzletért. a kripto nagy berobbanása akkor lesz amikor a futár viszi magával majd a kriptotárcát. off az utrust ico anno ígért money back megoldást, paypal mintára, de nem tudom megvalósult-e. egy ilyen védelmi opciót kellene szerintem megvalósítani, ami nagyot szólna.

1 kedvelés

Köszönöm! Ezt a cikket ismerem, de ez pont nem igazán szól azokról a felvetésekről, amiket én itt forszírozok. Ettől függetlenül jó lenne, ha gyakrabban számolnátok be, hogy mi van a projekttel. A megfogalmazások is olyan ködösek… Több konkrétum kellene.

Nem is tudtam, hogy ennyi más honlapot is üzemeltetnek. Köszi az infót. Ezek nem mindegyikén lehet a mikront használni. De vajon, miért nem???

Köszönöm! Ezek jó ötletek. Ilyeneket kell még gyűjteni! Az persze egy más kérdés, hogy ki valósítja meg ezeket, de minden egy ötlettel indul.

Eleinte a Vatera sem volt annyira biztos.
EBay en is Vaterán is Jófogáson is vannak csalók. Azért mondom a bolhapiac ot mert sem a rajta eladott tárgyak sem Azért ők adott mikron nem képvisel akkora összeget ami egy felnőtt embernek csődöt jelentene

Ezenkívül még mivel olcsó a tranzakció, lehet információ tárolásra használni a blokklánc át Bocsánat blokk rács. Ha megnézzük az MCCt ott Csináltak egy blog rendszert.
Ebben az esetben nem a továbbított összeg a fontos hanem a tranzakcióhoz kapcsolódó a payload.
Ugyanúgy bármilyen semleges fél által jóváhagyott adattároló A mikron adatbázison

Lehet érdemes lenne megkeresni a Cryptopiac.com-os arcot. Nem hiszem, hogy túl nagy meló lenne a btc mellett/helyett egy másik coint betenni mint lehetséges eladási ár. Tudom, ez most ilyen más f…-át könnyű verni a csalánnal, de ez ugrott be elsőre a bolhapiacról. Csak hát ugye ötletbörze… :wink:
@Zoltan-Kiss A gyerekek bevonása bennem valamiért alapvető ellenállást gerjesztett. Az énem egyik része tudja, hogy jó az, ha a gyerekeket hamar összeismertetjük a pénzzel, és az ahhoz való egészséges viszonnyal, de emellett meg valahogy azért csak azt érzem, hogy a pénzhez, és annak helyénvaló kezeléséhez kell egyfajta érettség.
Igazából leegyszerűsítve a saját gondolatmenetemet, egy Gazdálkodj okosan is elég lehet ehhez a tanításhoz, nem feltétlenül szükséges ehhez blockchain meg igazi “pénz”. Konkrétan nem tudom megfogalmazni mi a bajom az ötlettel, de valamiért legbelül nem tetszik a crypto+gyerek párosítás.
No offense :wink:

Ismeri valaki azt a csapatot? Jó ötlet.

@Deybacsi hát én sem vagyok annyira biztos a gyerekekben. Kb úgy érzem magam ezzel kapcsolatban mint a szülő aki azon tipródik vehet e egy robogót egyszülött fiának .

:rofl: :rofl: kitűnő hasonlat :smile: