Oldaldizájn, áttekinthetőség

Sziasztok!
Nem akarok én lenni, aki csipog, mert nem tetszik neki valami, de azért remélem nem leszek örökre kitiltva a véleményemért :slight_smile:
Az oldal nagyon jó, jók a tartalmak, de szerintem a kevesebb több lenne. Illetve nem is a kevesebb, hanem a máshogyan csoportosított.

A főoldalon a legújabb hír a head-ben túl magas, én átlagos monitoron olvasok, menüsávval, böngészősorral együtt az oldal felét elfoglalja.

A három, majd két hasábos elrendezés olyan blogos, low-budget benyomást kelt, a legfrissebb, legújabb cikkek a rovatokban mehetnének akár 3 x 2 elrendezésben a címlapon, és a lejebb görgetett résznél kezdődhetne a cikkek özöne.

Rovatból túl kevés van. Illetve főrovatnak ennyi elég, de lehetne cizellálni. Oké, vannak hírek, ismertetők, elemzések (lesznek?), videók, de most nem különülnek el. A hírekbe kerül McAfee agymenése meg az Eu blockathlon is, pedig két külön kategória a laikus/érdeklődő olvasónak.

A fórumon egyelőre a cikkhozzászólások futnak, és a főoldal alján is ezek vannak listázva. Jó dolog a felhasználói tartalom, de magát a fórumot is kicsit meg kellene tolni, azzal lehetne jobban vendégeket idecsábítani. Úgy értem, most egy-egy cikk alatt van néhány jó komment, amely idővel “el fog veszni”, ahogy a cikk kikerül a fősodorból. Esetleg a fórum szakmai topikjaiba be lehetne linkelni az adott témával foglalkozó cikkeket, és bizonyos időközönként ezeket amolyan lapszemle módjára újraszerkeszteni. Pl. egy elemzésből fél év múlva mi jött be, melyik polcra tegyük, hall of fame vagy hall of flame?

Így elsőre ennyi :slight_smile: Félre ne értsetek, móta CryptoTibor oldaláról idetaláltam, napi olvasótok vagyok, szóval jól csináljátok, és köszönöm! De azért ötletelni szabad, nem? :slight_smile:

1 kedvelés

Szia!

Az ilyen hozzászólásokra nagy szükségünk van az oldal jobbátételére, elvégre nektek készítjük azt és nem magunknak.

Az oldal jelenlegi kinézete átmeneti. Első körben szerettünk volna néhány (szerintünk) fontos funkciót, illetve a hamarosan bevezetésre kerülő jutalmazási rendszer támogatását megvalósítani. Utána jöhet a ráncfelvarrás. A rovatos rendszert viszont lehet, hogy valamilyen formában megpróbáljuk hamarabb bevezetni. Sajnos a nap az ezzel foglalkozó kollégának is csak 24 órából áll és próbálunk okosan gazdálkodni ezzel az erőforrással.

A kommentekkel kapcsoltban igazad van. Az eddigiek során még nem érkezett túl sok hozzászólás a cikkeinkhez, de az elmúlt 2 hétben ezen a téren is sokat javultunk és reményeink szerint a bevezetésre kerülő saját kriptopénzünk és a jutalmazási rendszer még több embert fog arra ösztönözni, hogy aktív tagja legyen a közösségnek és segít a fórum élet beindításában. Az értékes hozzászólások megtartása nagyon jó ötlet. A felhasználók által írt tartalom kiemelése egyébként is a terveink között szerepelt, csak ugye eddig nem nagyon volt mit kiemelni :slight_smile:

Köszönjük, hogy időt szántál a bejegyzés megírására! Amennyiben további észrevételeid lennének (és ez természesen minden olvasónkra igaz), szívesen vesszük őket.

Mennyire vagytok jelen a többi magyar kriptós blogon, oldalon? Én nem nagyon, szóval azért is kérdem :smiley:
Viszont többször belefutottam olyanba, hogy egy témáról amolyan nesze-semmi jellegű cikkekkel próbálnak olvasót szerezni, itt meg van róla kicsit jobb leírás. Szóval akár így is lehetne plusz olvasótáborhoz jutni, a saját anyagokat promózni más oldalakon. Egy időben a digitalcash is ezt csinálta, meg gondolom még mindig nyomja.

Illetve vendégszerzőként más helyeken publikáló szerzőktől is kérhettek be cikket, amit aztán a saját oldalukon is lehoznak, így szintén jöhetnek új olvasók.

Aztán, ami örök kedvenc a hazai médiában, csinálni egy fészes fikafelületet, ahol ízekre lehet szedni a portfóliós, napi-s, egyéb helyeken megjelent kriptós cikkeket, a flém mindig jobban vonzza a népeket, és nagyobb eresztésből könnyen jön értékes olvasó.

Meg persze van a teljesen hétköznapi megoldás, csinálni egy googlead vagy egy facebook kampányt, de ehhez nyilván pénz kell, és azt meg nem tudom, hogyan csináljátok ezt az oldalt, mennyi a költségvetésetek, és mire mehet belőle.