Oroszország törvényekkel rakja le a digitális gazdaság alapjait


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/03/14/oroszorszag-torvenyekkel-rakja-le-a-digitalis-gazdasag-alapjait

Oroszország fontos lépéseket tesz a kriptopénzek és a digitális gazdaság megfelelő jogi, szabályozási környezetének megteremtéséért, még ebben az évben elfogadhatnak új törvényeket a terület kapcsán. Az orosz parlament, a Duma hivatalos közleménye szerint októberben kerül elfogadásra a törvénycsomag, a mostani közlemény megjelenését három alkalom előzte meg, melyek során az orosz “civil kódex” felülvizsgálatra került. Új…


#2

Az orosz államnak viszket már a tenyere az új gazdasági területről érkező adótól. :slight_smile:


#3

lehet.

de emellett az is lehet, hogy tudják mit hoz a jövő, versenyelőnyt akarnak maguknak.


#4

Megkapják és az ottani befektetők is talán valami védelmet élveznek majd, ha a pénzügyi szolgáltatók becsődölnek. Vagy ez esélytelen?


#5

És ezt helyesen teszik. :muscle:

Gond akkor adódik majd, amivel a verseny előnyeit el is veszíthetik, ha ezt diktatórikus, és nem demokratikus elvekkel, módszerekkel viszik véghez.


#6

Kíváncsi vagyok a végkimenetelére.


#7

Ez most a civilek jogaira vonatkozik az evek mulva bekovetkezo, a mainal elorehaladottabban digitalizalt vilagban. Hetkoznapi dolgok feltehetoleg, pl. kozokirathoz valo jog, szavazati jog, magantulajdonhoz valo jog. Ezeket mind modernizalni kell.


#8

Nagyon kíváncsi vagyok mi fog ebből kisülni,de ez hatással lesz más államokra is…


#9

Már egy ideje dolgoznak a saját internethálózatuk és mindent átfogó kontroll kialakításán. Nem lennék most az orosz polgárok helyében. Na, ez mennyire demokratikus? :slight_smile: Kína élen jár ebben.


#10

Modernizálni kell, viszont az orosz államról és jogrendszerről nehéz feltételezni, hogy ez nem diktatórikus irányba csúszik el, aminek az emberek nagyobb ellenőrzés alatt tartása a cél.