Több EU-s ország is fellépne a stabil coinokkal szemben

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2020/09/14/tobb-eu-s-orszag-is-fellepne-a-stabil-coinokkal-szemben

A Reuters hírügynökség cikke szerint több európai állam is szigorítana a stabil coinok felhasználásán. Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia is azzal a kéréssel fordult az Európai Bizottsághoz, hogy szabályozza a fiat pénzek értékét lekövető kriptovaluták működését. A javaslattevők szorgalmazzák, hogy addig ne lehessen az EU 27 tagországában stabil coinokat használni, amíg ezek működését egy…

az áru, a tőke és a munkaerő szabad áramlásán kívül nem sok gyakorlati haszna van az eu-nak. de az agyelszívás, szemétlerakók létesítése, falvak teljes elnéptelenedése ezt a képet is árnyalja picit. a térkövezésre, közvilágításra adott pénzt nagy részét meg úgyis lenyúlják. a szabályozás fontos, de az eu mindent túlszabályoz. ezzel most nem velünk kicsikkel csesznek ki, mert azt teszünk a kriptós tárcánkba amit akarunk, de pl az inlocknak, hitelezési platformoknak nehezedhet a dolga

Teljesen rendben van ha a kibocsátótól megkövetelik az 1:1 arányt és hogy az EU-ban tartsa a letétet. Fura lenne ha egy az EU-tól független entitás komolyabb kontroll nélkül nyomtathatná az €-t.
A betiltásnak/szigorításnak viszont semmi értelme, nem oldja meg a problémát (mosás, terrorizmus) nem tudom mennyi IQ szorult beléjük, hogy ezekre még mindig nem jöttek rá :woozy_face:
Aki pénzt mos vagy terrorista és televan stable €-val, meg tud mindent oldani decentralizált módon is.
Így hát megoldhatja amit akar BTC-vel, vagy XMR-el is stb, így a lényeg csak annyi, hogy a stable € tartsa az értékét a virtuális teret viszont sosem kell elhagynia.
Szóval ja. Velünk kicsikkel kicseszés, aki meg rosszban sántikál számos más opciója marad, hogy kikerülje az €-t még akkor is, ha neki az van.

1 kedvelés

Akkor ezek szerint a szabály csak az eurós stabilcoinokra vonatkozik? Akkor félig-meddig érthető a dolog. Csak nem értem akkor például velünk miért akarnak tanácskozni, ha benne sem vagyunk benne az eurózónában.

Szerintem ez csak egyről szól, mindenáron megtartani a pénznyomtatás jogát. Egyéb esetben elvesztik a kontrollt.

Én pártolnék Inlockon 1:1-ben fedezett EUR stabilt. Természetesem megközelítőleg 0 feevel :wink:

Mit ért privát aktivitás alatt?

És mi lesz a Librával? Annak csak egy része EUR
Mi van a Tetherrel meg többi dollár és egyéb alapú coinnal?
Azokat már nem tudják szabályozni. Hogy veszel rá egy USDC-t hogy rakja át EUba a dollár fedezetet?

A DEX ellen se sokat tudnak tenni. Arra jó hogy kiszorítják az EUból a a világ pénzeit és ezzel áttételesen kiszorítják a világból az EUR-t

És mi a fenét tudnak csinálni a DAI jellegű pénzekkel ahol deklaráltam kripto fedezet van fiat helyett?

Ha ez bejön olyan lesz mint a GDPR marhajó az elmélet csak kivitelezhetetlen. Minden eus folyamat drága mert ügyelni kell mindenre. Ezért veszünk occó kínai mert ha már nem tudunk megfeleni neki akkor legalább olcsó legyen.

1 kedvelés

portfolio szerint nem lesz a librából semmi. persze ez nem a leghitelesebb forrás, de nagy a csönd

Ha a több pénznemből összemixelt eredeti változatra gondolsz, azt már rég lelőtték, mert a külön árfolyamon mozgó saját fb-coin kiakasztotta a US és EU regulátorokat is.

Ha jól tudom, a 2.0 verzióban már lényegében különálló (az egyes fiat pénzekhez 1:1 arányban kötött) stabilcoinokról van szó.

Igen arra gondoltam.
Mindegy azzal már nem kell törődni. :slight_smile: