Tom Lee a hasára vágott: 1900$ lesz az Ethereum 2019 végére


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2018/09/28/tom-lee-a-hasara-vagott-1900-lesz-az-ethereum-2019-vegere

A piaci elemzéssel és stratégiai befektetésekkel foglalkozó Fundstrat Global Advisors vezetőjét elrugaszkodott árfolyamjóslatai ellenére gyakran idézzük a Kripto Akadémia hasábjain. Ennek több oka is van. A koma átmenetet képez a kriptó és hagyományos piacok között, és rendszeresen jelenik meg a kriptopénzekkel kapcsolatban csak a szenzációra ugró mainstream gazdasági médiában, főleg a Bloomberg és a CNBC (Fast…


#2

lényeg, hogy most valami csoda folytán verje át a 7 ezret a btc. izgalmas hétvégénk lesz


#3

Átverheti, de az még nem jelent semmit, hipp-hopp leeshet 6000$ alá, szerintem ha elmenne 10k-ig az se lenne nagy csoda, csak egy kis korrekció.
Ezek a hasraütés szerű jóslatok nem tesznek jót a piacnak, sokszor ha kijön egy ilyen elkezd esni minden.
Egészen elképesztő azért, hogy egyesek 25000$-ra várják év végére az ETH-t, az XRP-t meg 500$-ra. És ezek állítólag valakik a kriptóberkekben.
Azzal amúgy egyetértek, hogy nagyon túladott az ETH a többi althoz képest, de nézzük meg az okokat. A sok ICO-ért kapott ETH-t ráburitották a piacra, nem csoda, hogy esik az ETH mint a kő.
Szerintem semmi különös nem lesz mostanában, sok embert ki fognak rázni az elkövetkező 1-2-3 évben, akik letargiába fognak esni, azoknak végük.
Én a kereskedést se javasolnám, kb szerencsejáték, semmi nincs ami alapján lehetne következtetni az árra. A legkézenfekvőbb a HODL, és nem nézni az árfolyamot mostanság:)


#4

azért azt nem nehéz eldönteni, hogy medvepiacban vagy bikapiacban vagyunk. medvében minek holdoljam az egyre nagyobb veszteséget? 7k-nál lenne esély a bikák visszajövetelére, 5700 alatt meg az újabb vérfürdőre. én így látom, kell valamiféle stratégia meg fiat ha megvalósul a 3k:). letargia kockázatkezeléssel kerülhető el szerintem, persze ez a becsukott szem is egy alternatíva

de mindenki élethelyzete más, van aki megengedheti magának a 10 év hodl-t, más meg lehet 1-2 év múlva szeretne valamennyit viszontlátni a befektetéséből. az első esetén nyerő lehet a becsukott szem

mindenesetre én azt látom, hogy igazuk van a régi tőzsdéseknek. stoploss és haszon realizálás nélkül szerencsejáték igazán a tőzsdézés


#5

Ha mondjuk belevesz az ember a 10-20 legnagyobb értékű altba, akkor azt nem hiszem, hogy 2-3 év múlva mínuszba lenne.
Azért a csúcsról elég szép esés volt már, ha 2-3 év stagnálás jön, akkor is mozogni fog innen már felfele is az árfolyam, ha nem akkor megette az egészet a fene.
Számomra teljesen átláthatatlan az árfolyam mozgás, csak az alapján okoskodom, hogy régebben is volt nagy esés, és most, hogy 10-20k között kitömtek sokakat, még nagyobb esés is lehet, a sok remegő kezű kisbefektető miatt. Pszichológiai oldalról próbálom megközelíteni, nekem a technikai rész semmit nem mond, főleg, hogy a kereskedés nagy része ha jól tudom kamu, robotok adják veszik. A főbb tőzsdék forgalmának 50-60%-a állítólag.
A stopp loss meg a kereskedés az teljesen más stratégia, de ilyen extrém (és kiszámíthatatlan) mozgású termék esetén ehhez kötél idegek kellenek, és ez számomra nem több mint szerencsejáték. Amennyit nyerhetsz annyit veszthetsz.
Ha már tőzsde, az egyik legnagyobb guru, Buffet is hosszú távra fektet be, 5-10 éves távlatban gondolkodik. Szerintem ez kifizetődőbb.


#6


¯_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯


#7

Hát sajnos nem úgy nézz ki.


#8

Tom Lee gyakran üt a hasára…

“Másik jóslata szerint egyébként 2018 végére 25.000$ lesz egyetlen BTC ára” Bocsi, de még van 3 hetünk, hogy igaza legyen. :sunglasses: Természetesen nem lesz.igaza.

Mi a gondod a10 év HOdL-al?


#9

addig megöregszem, már most is be vagyok rozsdásodva


#10

Azt szoktam mondani, minden egyes évért adnék 1 millát. Ha Hodlolsz, lesz 10 év múlva annyid, hogy vásárolj magadnak érte egy kis fiatalságot :sunglasses:


#11

amúgy ez a hszem egész jól bejött, itt vagyunk a 3k körül, jó hogy felkészültem erre. ha nem így tettem volna és követem a moonboyokat akkor meglett volna az 1 millió, havonta, veszteségként:)