Újabb jelentés készült a Tetherről

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2018/06/21/ujabb-tether-jelentes

Régóta kétséges, hogy az USD értékét a kripto piacokon 1:1 arányban helyettesítő Tether mögött valóban ott áll-e az a fiat pénz mennyiség, amely legitimálja létezését. Ennek a bizonytalanságnak vethet most véget, egy volt FBI igazgató által vezetett ügyvédi iroda vizsgálata, mely során megállapították, hogy a Tether számláin valóban ott van az a több mint 2…

Illetve az sem biztos, hogy ha momentán a bankszámlán is van a pénz, az holnap is ott lesz. Gondolom semmi jövőbeni biztosíték nincs erre.
Plusz ismerjük, hogy 2008 előtt az Ernst&Young is vizsgálta a Lehman Brothers könyveit és mindent rendben talált :smiley:

1 kedvelés

Végülis a teher-es posztok mehetnek a hibajelzések közé a fórumon :smiley:

Amúgy ha egy csöppnyi eszük lenne, máris explore-képes blokkláncot csinálnának az usd-nyilvántartásukhoz, hogy minden felmerülő kételyt eloszlassanak…

1 kedvelés

Ez ebben a formában semmit sem bizonyít, mert csak a vagyon oldalt vizsgálták, a terheket nem, tehát simán lehet, hogy ugyanennyivel tartoznak is valaki felé.

Ami miatt nem fognak könyvvizsgálatot tartani az az, hogy abban az esetben ezt a számlán lévő pénzt be kéne kategorizálni valahova, ami után adózni is kéne (a könyvvizsgálónak ezt kötelessége lenne jelenteni az adóhatóság felé), és jó esetben 20%-a kapásból menne az IRS számlájára, tehát máris nem állna az USDT mögött elég USD.

2 kedvelés

A stablecoinok létezése óta ez a kérdés foglalkoztat. A csapat gyakorlatilag azt csinál a pénzzel, amit akarr.