Zürichben már vonattal érkezik a bitcoin


#1

Originally published at: https://kriptoakademia.com/2019/11/30/zurichben-mar-vonattal-erkezik-a-bitcoin

A globális kriptopénz közösség tolvajnyelvének fontos eleme a moonolás, mindannyian az árfolyamok -szinte- vízszintes emelkedésére vágyunk, Svájcban azonban úgy tűnik, hogy az oldalazás jut osztályrészül a kriptopénzek szerelmeseinek. Legalábbis Zürichben készült egy fotó -borítóképünkön- amin egy vonat látható, oldalán a villamosok, és buszok esetében itthon is megszokott, az egész felületet beterítő hirdetéssel, egy, a bitcoin-hoz…


#2

Mi az hogy vizszintes emelkesés? Emelkedni nem függőlegesen szokás


#3

Dehogynem, és javítottam is, köszi!

A másik gond, hogy valószínűleg ez egy villamos, és nem egy vonat, ezért is elnézést.


#4

Ezt projektet nagyon össze rakták…Persze hogy Svájc és még véletlenül se M.o


#5

András azt nézzétek hogy ez a 6-8 Etp. - ABBA, ABTC, stb. Ami most kapható BTc+eth, eth, btc, bch, stb.- hez kötve . Mind ellenőrzött tőkepiaci instrumentum vehető tbsz re? Csak azért mert ha igen akkor kb az összes BTc befektetőnek pipa az adózás kérdése .


#6

Nem teljesen értem, kérlek pontosits!


#7

A cikketek bitcoin suisseről szól ami az AMUN alapkezelővel együtt működve hozta létre az AMUN által kezelt ABBA nevű instrumentumot. amit a Svájci SIX tőzsdén jegyeznek. A papír egy ETP ami jelen állás szerint (20191202) 89% BTC 11% ETH -t képez le. Ennek az alapkezelőnek van még 8 másik “papírja” ami csak BTC (ABTC) , ETH (AETH) , BCH, XRP, BCH-t, Tenzost és 2 indexet képez le.

A kérdés arra irányult , hogy azt néztétek-e hogy ezt a papírt vagy papírokat lehet-e pl TBSZ számlára vásárolni ?

Azért kérdeztem mert ha lehet akkor az adott párokban lévő crypto coinok “adómentesen” , legálisan vehetők és tarthatók minimális kockázat mellet ami az átlag - crypto tekintetében nem annyira kikupált - befektetőknek roppant előnyös.

De még a cryptoban kupáltaknak is nagyon jó lehet hiszen így , nem kell sem a NAVtól sem a hackeektől féli plusz egy olyan országban tartja a pénzét ami magas színvonalú pénzügyi szolgáltatásairól és 700 éves háború mentes időszakáról nevezetes.


#8

A TBSZ , NYESZ-t még nem bogoztam ki a NYESZ 90% nem lesz , de a K&H - KBC és a RC - Random Capital jelezte ezeket nem forgalmazzák :frowning: az ERSTE nem válaszolt a többieket nem csekkoltam.